Αντίδραση ΣΕΓΑΣ για την επιχορήγηση

H ομοσπονδία του στίβου ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει επιπλέον χρηματοδότηση σε συνεργασία με την Ολυμπιακή επιτροπή, αλλά και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες.

Αναλυτικά:
«Η ανακοίνωση της επιχορήγησης προς τις αθλητικές ομοσπονδίες αποδεικνύει δυστυχώς ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει διαγραφεί από τις προτεραιότητες της πολιτείας.

Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την περικοπή κατά 48% σε σχέση με το 2013 και κατά 70% σε σχέση με το 2012 των χρημάτων που αφορούν στις αθλητικές ομοσπονδίες;

Πως μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα λειτουργήσει το αγωνιστικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού

όταν το ποσό της επιχορήγησης δεν καλύπτει σχεδόν ούτε στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες;

Πως μπορεί να περιμένει κανείς περισσότερα παιδιά στους στίβους και στα στάδια όταν με αυτή τη χρηματοδότηση απειλείται η διεξαγωγή αγώνων και πρωταθλημάτων και τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ίδια η λειτουργία των ομοσπονδιών;

Ο ΣΕΓΑΣ καλεί την πολιτεία να συνειδητοποιήσει ότι η στήριξη του αθλητισμού δεν αποτελεί δαπάνη, αποτελεί επένδυση για τη νεολαία, για την κοινωνία, για καλύτερη υγεία, για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χρειάζεται πρόσθετη χρηματοδότηση. Ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη των σωματείων, προτίθεται να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση αυτή σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις άλλες αθλητικές ομοσπονδίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα