Αντιδράσεις και εντός κυβέρνησης για τα 25 Ευρώ

Έντονες αντιδράσεις σε κόμματα και ιατρικό κόσμο πυροδοτεί το εισιτήριο κόστους 25 ευρώ για εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία που τέθηκε σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου. Παράλληλα, σκληραίνει η ενδοκυβερνητική κόντρα μεταξύ υπουργού Υγείας και ΠΑΣΟΚ το οποίο ζητεί την κατάργηση του μέτρου, σημειώνοντας ότι το υπουργείο προχώρησε χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους. Άμεση αντίδραση από τον Υπουργό Υγείας. "Αισθάνομαι

λίγο Στουρνάρας... Το έχουμε ψηφίσει το μέτρο από τη Βουλή, το Νοέμβριο του 2012, και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το 25ευρο αποτελεί είδος κοινωνικής μεταβίβασης για να παρέχονται υπηρεσίες υγείας στους απόρους", είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι "με αίσθημα ευθύνης ψήφισε όλα τα μέτρα στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και πως δεν δέχεται μαθήματα συνέπειας και αξιώνει σεβασμό της προσπάθειας και των θέσεων του. Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την 'παρθενία' τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας", ανέφερε.

Για "εγκληματική ανευθυνότητα και αναλγησία της κυβέρνησης", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ τονίζει πως νέα χαράτσια στην υγεία μετατρέπουν σε επιχειρήσεις τα νοσοκομεία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτιμούν ότι ο υπουργός Υγείας «ολοκληρώνει το καταστροφικό του έργο» στην υγεία.

Έντονες αντιδράσεις και του ιατρικού κόσμου αλλά και των φαρμακοποιών για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και το ένα (1) ευρώ στα φαρμακεία για κάθε συνταγή. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, εξωθείται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, σημειώνουν ότι το μέτρο θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη. Αντιρρήσεις εκφράζουν όμως και οι φαρμακοποιοί για το ένα ευρώ ανά συνταγή, που θα ισχύσει από τις 8 Ιανουαρίου λέγοντας ότι το ένα ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους.

Εν τω μεταξύ, έως τις 10 Ιανουαρίου συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με αφορμή τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια υγεία. Σήμερα θα έχουν νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα