Αναδίπλωση Δένδια για τα «κόκκινα» δάνεια

Την αντίδραση των τραπεζών αλλά και ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση προκαλεί η πρόταση του Νίκου Δένδια για τη ρύθμιση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων με πάγωμα των δόσεων για το 30% του δανείου. Μετά τις πρωινές του δηλώσεις, στον ΑΝΤ1 ότι η ρύθμιση έχει συζητηθεί με τις τράπεζες, ο κ. Δένδιας, μιλώντας στον Βήμα fm επανήλθε, τονίζοντας πως πρόκειται για μία πρώτη πρόταση και

όχι ως ρύθμιση έτοιμη προς κατάθεση ενώ επιβεβαίωσε πως δεν υπήρχε προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του μέχρι πρότινος υφισταμένου του και προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στον ΣΚΑΙ που χαρακτήρισε προσωπικές απόψεις την πρόταση Δένδιας και τόνισε πως δεν υπάρχει συμφωνία στην κυβέρνηση για το ζήτημα.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες τονίζουν πως η «σπουδή» του υπουργού να ανακοινώσει πρόωρα χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί μια τόσο σημαντική ρύθμιση θα οδηγήσει πολλούς δανειολήπτες στο να αναβάλουν την καταβολή των δόσεων τους, εν αναμονή της ευνοϊκής διευθέτησης.Και προσθέτουν πως η ρύθμιση αυτή μεταφέρει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων στο μέλλον με αβέβαιη έκβαση και χαρακτηρίζουν την πρόταση εφαρμόσιμη μόνο με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Ας αφήσουν οι τράπεζες τις σοφιστείες και ας κοιτάξουν πού έδιναν δάνεια κι αν ήταν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Τράπεζας της Ελλάδας, τόνισε στον Αθήνα 9,84 ο υφυπουργός ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα