Αντιδράσεις για το πλαφόν

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην εξαγγελία του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη ότι κατατίθεται σήμερα στη Βουλή νέα τροπολογία με την οποία θα επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση προειδοποιώντας με εκτροχιασμό του ΕΟΠΥΥ, καθώς -όπως είπε- το διάστημα μετά την απόφαση ΣτΕ, με την οποία καταργήθηκε

το πλαφόν, οι συνταγές έφθασαν το ένα εκατομμύριο ενώ η φαρμακευτική δαπάνη εκτοξεύτηκε στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών χαρακτηρίζει απαράδεκτη την επαναφορά του πλαφόν, «καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον αυτού του μέτρου που στερεί από το γιατρό τη δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα».

Εν τω μεταξύ, επίσχεση εργασίας από τις 12 Μαΐου αρχίζουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και τα ιδιωτικά εργαστήρια, λόγω της χαμηλής χρηματοδότησης από τον ΕΟΠΥΥ. Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για μία σειρά εξετάσεων όπως ακτινογραφίες, μαγνητικές και αξονικές τομογραφίες, τη στιγμή μάλιστα που τα διαγνωστικά εργαστήρια των μονάδων του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα