Αντιδράσεις για το Γίνε Έλληνας

Έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, για το νέο τρόπο που βρήκαν οι Βρετανοί αυτή τη φορά, να διασύρουν τους Έλληνες, μέσα από το ριάλιτι του καναλιού Channel 4 με τίτλο «Γίνε Έλληνας για μια Εβδομάδα».

Για την ιστορία, οι προσωπικές εμπειρίες τριών Βρετανών, ενός κομμωτή, ενός οδηγού λεωφορείου κι ενός χειρουργού, αναφέρει το κανάλι στο δελτίο Τύπου της εκπομπής, «υποστηρίζονται από συνεντεύξεις ειδικών που διαμορφώνουν τρόπους φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που βοήθησαν την ελληνική οικονομία να

βουλιάξει».

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου:
«Ένας 54χρονος κομμωτής ανακαλύπτει τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, εκφωνητές ραδιοφώνου και πολίτες σε περίπου 600 επαγγέλματα, να συνταξιοδοτούνται στα 53 χρόνια και με το 90% του τελικού μισθού τους ως σύνταξη γιατί τα επαγγέλματά τους θεωρούνται βαρέα.

Ένας οδηγός λεωφορείου «θερίζει» τους καρπούς της ελληνικής προσέγγισης στις κρατικές υπηρεσίες, όπου οι οδηγοί λεωφορείων πληρώνονται στο διπλάσιο του εθνικού μισθού και παίρνουν μπόνους γιατί φτάνουν στη δουλειά τους νωρίς και γιατί ελέγχουν τα εισιτήρια.

Και ένας Βρετανός χειρουργός είναι ευτυχής που ανακαλύπτει πως αν πληρώνει τους φόρους αλά ελληνικά μπορεί να μεταμορφώσει το διαθέσιμο εισόδημά του.

Οι προσωπικές εμπειρίες τριών χαρακτήρων που υποστηρίζονται από συνεντεύξεις ειδικών, που διαμορφώνουν τους τρόπους φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρησης που βοήθησαν την ελληνική οικονομία να βουλιάξει».

Μερικά από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο youtube:

«People are so fucking ignorant...Politicians are responsible for this situation not the people...» jxds76

«Δεν καταλαβα ακριβως τι θα κανουν οι παικτες αλλα εαν μπορουν να ζησουν με 560 βασικο μισθο με συνταξη 400 και της ατελειωτες ουρες στις δημοσιες υπηρεσιες με την γρφιοκρατια, δουλεια δεν υπαρχει, δικαιοσυνη δεν υπαρχει και αλλα τοσα που μας δισχερενουν την ζωη... πιστευω οτι θα μας βγαλουν το καπελο» eveliktos

«The stupidity ,ignorance and generalizations of the so called experts speak volumes about the quality of the ''facts'' they feed the British.I am Greek,live in the UK the past decade or so and I am fucking angry with the stupid propaganda against Greece.Shut up channel 4». Filadelfia485

Keywords
Τυχαία Θέματα