Αντ. Σαμαράς: Σταθερότητα ή πισωγύρισμα;

Η Νέα Δημοκρατία, αν και τέθηκε εκτός στις δύο μεγάλες αναμετρήσεις της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων, γεγονός που αποτέλεσε βασικό πεδίο για σχόλια και κριτική από την αντιπολίτευση, αποτιμά θετικά τα αποτελέσματα με βάση την εικόνα συνολικά στις περιφέρειες. Στις δηλώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έμφαση στη μάχη των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι η σταθερότητα

της χώρας, ενώ όσον αφορά τον κυβερνητικό εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τις επιδόσεις που πέτυχαν αξιόλογα, όπως είπε, στελέχη της δημοκρατικής παράταξης στις τοπικές κοινωνίες.

Οι ευρωεκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στον τοπο για το μνημόνιο, για το αν θα αποκτήσει ξανά αξιοπρέπεια και φωνή στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ιδιαίτερη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών.

«Χρειαζόμαστε προοδευτική σταθερότητα»
Την Κυριακή των ευρωεκλογών χρειαζόμαστε μια συνολική εικόνα προοδευτικής σταθερότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Οι πολίτες, σε μεγάλο βαθμό, στήριξαν με την ψήφο τους την ακηδεμόνευτη τοπική αυτοδιοίκηση και επιβράβευσαν υποψηφιότητες που κινούνται πέρα από την αντίληψη των κομματικών εντολών, όπως είναι αυτές του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη και του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

«Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Θεωρούμε βεβαίως αρνητική την εγκληματική αύξηση της ναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, στην Αττική», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα σε όσους απείχαν να συμμετέχουν στο Β' γύρο διευρύνοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

«Είμαστε οι ρυθμιστές της επόμενης ημέρας»
Ικανοποιημένος είναι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ενώ θεωρεί ότι το κόμμα του θα είναι «ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας»

Keywords
Τυχαία Θέματα