Άνοιξαν οι τράπεζες στην Κύπρο

Οι τράπεζες στην Κύπρο άνοιξαν και η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα λειτουργίας τους γίνεται ομαλά, χωρίς να καταγράφονται αυτή την πρώτη ώρα ιδιαίτερα προβλήματα.

Καταθέτες σχημάτιζαν από το πρωί ουρές έξω από τα υποκαταστήματα, μαζί και δεκάδες ξένοι ανταποκριτές που μεταδίδουν συνεχώς ρεπορτάζ από τις εισόδους, καθώς το θέμα κυριαρχεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Βρυξέλλες

και αγορές αναμένουν τις πρώτες αντιδράσεις των συναλλασσόμενων, με τις τραπεζικές κινήσεις πάντως να έχουν τεθεί υπό πρωτοφανή περιορισμό μπροστά στο φόβο ενδεχόμενης υπερβολής εκ μέρους των καταθετών.

Πρωτοφανής είναι και η κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από τα υποκαταστήματα, καθώς έχουν επιστρατευθεί από θωρακισμένα οχήματα μέχρι ελικόπτερα.

Πριν καν ανοίξουν οι τράπεζες, πάντως, η Κομισιόν άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των περιοριστικών μέτρων πέραν των επτά ημερών.

Μεταξύ άλλων, το μέγιστο ποσό ανάληψης μετρητών δεν θα υπερβαίνει τα 300 ευρώ ημερησίως ανά πρόσωπο, ενώ απαγορεύονται η εξαργύρωση επιταγών και οι πληρωμές χωρίς μετρητά.

Βίντεο από το άνοιγμα των τραπεζών:


Άνοιγμα Τραπεζών από 24hcomcy
Οι πρώτες εικόνες από τις τράπεζες της Κύπρου από depy6
Άνοιγμα τραπεζών ΣΠΕ-Λαϊκή-Κύπρου από 24hcomcy
Keywords
Τυχαία Θέματα