Ανοιχτά μέτωπα στις διαπραγματεύσεις

Καμία σύγκλιση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, με το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών για το δημοσιονομικό κενό να ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ. Σκληρή γραμμή από την τρόικα η οποία απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών προτάσεων, ενώ η Αθήνα επισείει τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας. Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας στον Guardian: «η τρόικα

μας πιέζει για να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές. Αν μας υποχρεώσουν να επιβάλλουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα γίνει επανάσταση στη χώρα» είπε και διερωτήθηκε αν στην τρόικα είναι τυφλοί.

Οι επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών θα συνεχιστούν σήμερα μέχρι και αύριο, αφού την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2014. Το ενδιαφέρον του Μαξίμου στρέφεται στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο.

«Για λόγους ουσίας και πολιτικής πρέπει να βρεθεί λύση έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου» δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το έκτακτο Eurogroup της Παρασκευής όπου θα εξεταστούν τα προσχέδια των προϋπολογισμών των χωρών μελών.

Πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις, ώστε να αποδώσουν σταεπόμενα δύο χρόνια, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παναγιώτης Λιαργκόβας. Με αφορμή ημερίδα που πραγματοποιείτο απόγευμα το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους για τη δημοσιονομική προσαρμογή, ο κ. Λιαργκόβας μίλησε για προβλέψεις για θετικό πρόσημο τουΑΕΠ κατά 0,6% τον επόμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα