«Ανησυχώ για την κούραση που έχει επέλθει»

Δείπνα και συναντήσεις «γαλάζιων» στελεχών εντείνουν τη φημολογία για δρομολόγηση εξελίξεων στη ΝΔ. «Η ΝΔ πρέπει να εκδημοκρατιστεί, να δουλέψει συλλογικά και να δει την ανανέωση με το σωστό τρόπο» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Μαριέττα Γιαννάκου.
Ερωτηθείσα για το εάν μπορεί η σημερινή ηγεσία να πράξει τα παραπάνω
η κυρία Γιαννάκου απάντησε αρνητικά .

Μεταξύ άλλων η κα Γιαννάκου είπε:

Για το δείπνο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας:

«Κάλεσα, σε μία κοινωνική συνάντηση, ορισμένους ανθρώπους που είναι φίλοι μου, αλλά τους κάλεσα με την αρμοδιότητα του παλαιοτέρου στελέχους. Είμαι ιδρυτικό μέλος της νεολαίας, από την πρώτη μέρα. Πρώτον, ανησυχώ για την κούραση που έχει επέλθει και δεν είναι μόνο η ήττα αλλά και άλλα προβλήματα. Δεύτερον, από την ιδεολογική μετατόπιση των φωνών που ακούγονταν. Η Νέα Δημοκρατία εκτείνεται από τη δημοκρατική δεξιά, μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία και η δύναμή της, πάντοτε, ήταν ο μεσαίος χώρος. Όλες οι ηγεσίες του κόμματος είχαν επίγνωση για δύο πράγματα. Πρώτον, ότι είναι επικεφαλής μίας μεγάλης παράταξης και όχι ενός κόμματος στενού, μικρού, με στενές αντιλήψεις, όπου υπήρχαν και διαφοροποιήσεις, στα πλαίσια της δημοκρατίας. Και δεύτερον, ότι ποτέ δεν είχε επιτραπεί οι ακραίες φωνές να αποκτήσουν οντότητα».

Δημοσιογράφος: Μπορεί η Νέα Δημοκρατία, με την σημερινή ηγετική ομάδα, να αλλάξει προφίλ, να ανοίξει προς τον μεσαίο χώρο;

Μ. Γιαννάκου: «Πιστεύω πως όχι. Τα ανοίγματα δεν γίνονται με το να πάρεις τον έναν ή τον άλλον, που ανήκουν σε άλλο κόμμα, αλλά με τη διεύρυνση και την σταθερότητα του πολιτικού λόγου επί πολύ χρόνο, ώστε να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι αυτός ο πολιτικός φορέας υποστηρίζει αυτά...
Δεν είναι μόνο το τυπικό θέμα ηγεσίας... Αισθάνομαι την υποχρέωση να τονίσω ότι ο σκοπός δεν είναι να αλλάξουμε ηγεσία και μία από τα ίδια. Το κόμμα πρέπει να εκδημοκρατιστεί, να δουλέψει συλλογικά και πρέπει να δει την ανανέωση με τον σωστό τρόπο. Νομίζω ότι μία από τις μεγαλύτερες υποκρισίες αυτού που λέμε αμετακίνητο πολιτικό σύστημα, που συνδέεται με τα μίντια κ.λπ., είναι "βάλτε νέους στην ηλικία να λύσουμε όλα τα προβλήματα"...
Ανανέωση δεν είναι να βρίσκει ο αρχηγός και η ηγετική ομάδα κάποιους νέους ανθρώπους, που έχουν κάνει καλές σπουδές, είναι έξυπνοι και να τους φέρνει φυτευτούς μέσα σε ένα κόμμα και να δηλώνουν στις τηλεοράσεις ότι δεν ανήκουν πουθενά, δεν ψήφιζαν ποτέ και δεν ξέρουν πού ανήκουν. Το θέμα είναι ότι πρέπει, από κάτω, να υπάρχει ανανέωση».

Για συνάντησή της με τον Κώστα Καραμανλή:

«Θα συναντηθούμε με τον κ. Καραμανλή και πρέπει να σας πω ότι συναντιέμαι συχνότατα με τον κ. Καραμανλή... Πρέπει να αναδείξουμε και πάλι και την κοινωνική ευαισθησία της δικής μας παράταξης και την ανεκτικότητα και τον πατριωτισμό χωρίς μισαλλοδοξία και όλα αυτά τα στοιχεία που φαίνεται πως χάθηκαν στην προεκλογική περίοδο, μέσα από μία εκστρατεία φόβου».

"Είχα διαφωνία ως προς τον συνολικό χειρισμό και προτίμησα να μείνω απ' έξω":

«Δεν κατέβηκα στις εθνικές εκλογές, ούτε στις ευρωεκλογές. Είχα διαφωνία ως προς τον συνολικό χειρισμό και προτίμησα να μείνω απ' έξω. Όχι γιατί δεν είχα πιθανότητες να εκλεγώ. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το κόμμα δεν είναι κάτι στο οποίο εμφανίζονται μερικοί, κατά καιρούς, ως διάττοντες αστέρες και αλλάζουν, κατά το δοκούν, την ιδεολογία και τα όρια, διότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας απογοητεύτηκε και ένας, παλιά, πιστός μας κόσμος ψήφισε ΣΥ.ΡΙΖ.Α».
Keywords
Τυχαία Θέματα