Ανησυχία Ναπολιτάνο για το διεθνές σκηνικό

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι για το διεθνές σκηνικό. Δεν φθάνουν μόνον οι εκκλήσεις για την ανάπτυξη, χρειάζονται συγκεκριμένες πράξεις», δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Παρατηρείται μια σύντομη επιστροφή σε ένα αρκετά χειμερινό κλίμα, και στις αγορές, κι ελπίζουμε να μπορέσει σύντομα να ξεπεραστεί», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος. Σύμφωνα με τον Ναπολιτάνο, «πρέπει να δοθεί, άμεσα, μεγαλύτερη προσοχή στην κοινωνική δυσφορία που προκύπτει ξεκάθαρα από τα διάφορα στοιχεία

στην διάθεσή μας. Χρειάζεται ανάπτυξη, με μια σειρά πρωτοβουλιών από μέρους του δημοσίου και ιδιωτικών επιχειρήσεων».

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο υπογράμμισε ότι «η βουλή θα πρέπει να λάβει υπόψη της την κοινωνική δυσφορία όταν θα κληθεί να συζητήσει την μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία απαιτείται να είναι διαφανής και αποτελεσματική, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση των νέων».

«Η φάση της οικονομικής εξυγίανσης, πάντως, δεν έχει ξεπεραστεί. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ιταλικό και μπορεί να αντιμετωπισθεί επιτυχώς μόνο με πολλαπλές δράσεις. Διότι δεν υπάρχει ανάπτυξη που να μην είναι ανταγωνιστική, υπό τα δεδομένα της νέας παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς εκσυγχρονισμό», κατέληξε ο Ναπολιτάνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα