Αγγλία: Τέλος καριέρας για τον Ρίο Φέρντιναντ

Τους τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα έθεσε σήμερα ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που ανέδειξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο Ρίο Φέρντιναντ.

Ο Άγγλος πρώην διεθνής, με 81 συμμετοχές στα «τρία λιοντάρια», ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τους αγωνιστικούς χώρους μετά την αποδέσμευσή του από την Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

Ο 36χρονος Φέρντιναντ πανηγύρισε έξι πρωταθλήματα Αγγλίας, το Τσάμπιονς Λιγκ, δύο Λιγκ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στη διάρκεια της δωδεκάχρονης παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη φανέλα της οποίας κατέγραψε πάνω από 400 συμμετοχές.

«Μετά

από 18 χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αισθάνομαι τώρα ότι είναι η σωστή στιγμή για μένα να αποχωρήσω από το άθλημα που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αποτίσω φόρο τιμής στη σύζυγό μου Ρεμπέκα (πέθανε πριν από μερικούς μήνες) και την οικογένειά μου» δήλωσε ο Φέρντιναντ στο BT Sport.

«Ως 12χρονο αγόρι που κλωτσούσε μια μπάλα ποδοσφαίρου, δεν ονειρεύτηκα ποτέ ότι θα έπαιζα στο σύλλογο της παιδικής ηλικίας μου, τη Γουέστ Χαμ, θα γινόμουν αρχηγός της Λιντς, θα κατακτούσα το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή θα έβρισκα ξανά τον πρώτο προπονητή μου, τον Χάρι Ρέντναπ, στην Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς» συνέχισε ο Φέρντιναντ.

«Η κατάκτηση τίτλων στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μού επέτρεψε να πετύχω όλα όσα επιθυμούσα στο ποδόσφαιρο. Τίποτα όμως από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη μεγαλοφυΐα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους από όλες τις ομάδες, επειδή χωρίς αυτούς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν θα υπήρχε» συμπλήρωσε.

Ο Φέρντιναντ ξεκίνησε την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ και μεταπήδησε στη Λιντς, από την οποία το 2002 μεταγράφηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι ποσού 29,1 εκατομμυρίων στερλινών, το οποίο όταν δαπανήθηκε αποτελούσε ρεκόρ για Άγγλο ποδοσφαιριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα