Αναζωπυρώνεται η συζήτηση για τη συμφωνία

Αναζωπυρώνεται, εν μέσω των εσωκομματικών μετώπων στον ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση για το αν θα περάσει από τη Βουλή το κείμενο συμφωνίας με τους εταίρους, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για ενδεχόμενη κατάθεσή του την Τετάρτη. Στην περίπτωση που προκύψει νομικό θέμα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η συμφωνία, τόνισε στο Μega ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Τάσος Κορωνάκης. Πρόσθεσε πάντως ότι ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να έρθει γιατί είναι ενδεικτικός και γενικόλογος.
«Είναι πολιτικά επιβεβλημένο να έρθει η συμφωνία στη Βουλή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ταυτόχρονα διατηρείται το εσωκομματικό μέτωπο, με την πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας για τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων να συγκεντρώνει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, το 40% των ψήφων. «Εγώ δεν θα στείλω τίποτα στους θεσμούς. Ας μιλήσει μαζί τους ο κ. Βαρουφάκης που είναι και ο αρμόδιος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Η Βουλή θα ενημερωθεί αλλά νομικά δεν προκύπτει η υποχρέωση ψήφισης του κειμένου τόνισε στον Αθήνα 984 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

Θα έρθει για πολιτική συζήτηση στη βουλή αλλά όχι για ψήφιση δήλωσε ο Νίκος Φίλης γιατί «δεν είναι αναγκαίο νομικά ούτε επιβεβλημένο να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή». Τόνισε ότι σημασία έχουν οι μεταρρυθμίσεις που αναφέρονται μέσα στη λίστα Βαρουφάκη που θα ψηφιστούν μέσω νόμων.

Πρώτη αντίδραση από πλευράς των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μιλώντας στο ΜEGA ο βουλευτής τους, Νίκος Μαυραγάνης τόνισε πως η υπάρχουσα συμφωνία δεν πρέπει να έρθει στο κοινοβούλιο προς ψήφιση, αλλά μπορεί να γίνει μια πολιτική συζήτηση. «Εκφράζω την προσωπική μου άποψη εδώ. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση αυτό το κείμενο να υπερψηφιστεί», είπε ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θα ψήφιζε τη συμφωνία.

Για παραβίαση του Συντάγματος και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «πεισματική άρνησή» της όπως τονίζει, να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους δανειστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα