Αναβρασμός στα Πανεπιστήμια

Νέο κύμα καταλήψεων στα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές, αυτή τη φορά, να καταδικάζουν την πρόταση Φορτσάκη για λήψη αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κάτι που ουσιαστικά ακυρώνει τις φοιτητικές συνελεύσεις. Υπό κατάληψη έως αύριο η Νομική, η κοσμητεία των Επιστημών Υγείας, το τμήμα Αρχιτεκτόνων και η Πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το ΤΕΙ Αθήνας. Εξάλλου από αύριο κλείνει και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν

από το πρωί φοιτητές στα Προπύλαια για τα γεγονότα των περασμένων ημερών στη Νομική. Υπό κατάληψη έως αύριο η Νομική, η κοσμητεία των Επιστημών Υγείας, το τμήμα Αρχιτεκτόνων και η Πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και το ΤΕΙ Αθήνας. Εξάλλου από αύριο κλείνει και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από το πρωί φοιτητές στα Προπύλαια για τα γεγονότα των περασμένων ημερών στη Νομική.

Φοιτητές καταγγέλλουν ότι η υιοθέτηση του μέτρου θα οδηγήσει στην ουσία στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων. Για δεύτερη εβδομάδα υπό κατάληψη είναι και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο ενώ κλειστά είναι και 2 τμήματα στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Εν τω μεταξύ, κι άλλες απολύσεις στο ΕΚΠΑ καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού. Όπως αναφέρει: Την ώρα που το Πανεπιστήμιο λυγίζει από την έλλειψη προσωπικού ο Πρύτανης επιλέγει να ανακοινώσει στους 150 περίπου συμβασιούχους που πληρώνονται από τα αποθεματικά του Ειδικού Λογιαριασμού Έρευνας ότι δε θα ανανεώσει εκ νέου τις συμβάσεις τους τις οποίες και θεωρεί παράνομες.

Πηγές από το ΕΜΠ τονίζουν στο «Βήμα» ότι ο πρύτανης θα κάνει προσπάθεια να συγκαλέσει εκ νέου τη Σύγκλητο ώστε να αποφασίσουν από κοινού τις περαιτέρω κινήσεις τους απέναντι στην κατάληψη που βρίσκεται εν εξελίξει.
Ο ίδιος ο κ. Φορτσάκης δήλωσε στο «Βήμα» ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα