Αναβάλλεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Ένας σημαντικός θεσμός για την μεγάλη οθόνη, παγκοσμίως, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος: πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Κάιρο και συγκεντρώνει εκπροσώπους της έβδομης τέχνης από όλον τον κόσμο και κυρίως την Μέση Ανατολή και την Ευρώπη.Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Εμάντ Εντίν Αμπού Γκάζι, "το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να ακυρώσει το φεστιβάλ αυτό τον χρόνο, το οποίο θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, λόγω των
υπαρχόντων προετοιμασιών για τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην χώρα (Σεπτέμβριο και τέλος του χρόνου αντίστοιχα) και επίσης λόγω της οικονομικής κατάστασης".

Είναι γεγονός ότι θα ήταν αρκετά δύσκολο να διεξαχθεί ένα τέτοιο φεστιβάλ αυτόν τον καιρό καθώς κύριοι τροφοδότες και συμμετέχοντες είναι χώρες όπου συμβαίνουν εξεγέρσεις εναντίον των καθεστώτων τους και επικρατεί μία γενικότερη αναταραχή.

Στο Φεστιβάλ αυτό ήταν πάντοτε παρούσα και η Ελλάδα, με σημαντικές διακρίσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου τόνισε ότι το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Καίρου θα διεξαχθεί κανονικά του χρόνου, στα τέλη του 2012.
Keywords
Τυχαία Θέματα