Ανατροπές και... μυρμηγκιάσματα στην “Προανακριτική Lagarde”

Της Μαρίνας Μάνη

Από ανατροπές σε εκπλήξεις και αντιστρόφως οδεύει η Προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Lagarde».

Σειρά χθες είχε η εμπλοκή του προέδρου της Χρήστου Μαρκογιαννάκη με πρόσωπα που εμφανίζονται...στη λίστα. Σύμφωνα με κατάθεση ενός εκ των μαρτύρων (του δημοσιογράφου Γ. Ντάσκα) ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέλαβε ως ποινικολόγος την υπεράσπιση εφοριακού από την Θεσσαλονίκη η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς μαζί με άλλους συναδέλφους της.

Τα ονόματα δύο από αυτούς υπάρχουν στην περίφημη λίστα με τα πρόσωπα που διατηρούν καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε αφενός πως η πελάτης του είναι αθώα και, αφετέρου, ότι η δικηγορική του εμπλοκή με την εν λόγω υπόθεση (του κυκλώματος εφοριακών) δεν έχει καμία σχέση με την διερεύνηση της «λίστας Lagarde» από την Προανακριτική επιτροπή της οποίας είναι πρόεδρος.

«Μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου»

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί (άλλο ένα) επεισόδιο με τον ίδιον και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο κ. Μαρκογιαννάκης της αφαίρεσε τον λόγο διαμαρτυρόμενος εντόνως για τον χρόνο που κατανάλωσε σε ερωτήσεις η βουλευτής, η οποία στη συνέχεια τον κατήγγειλε για δημιουργία τεχνικής έντασης και για επιθέσεις εναντίον της.

Η ατάκα του κ. Μαρκογιαννάκη; «Μακάρι να μου κάνει πρόταση μομφής, κάθε φορά που μιλάει μυρμηγκιάζει το κεφάλι μου»...

Η κατάσχεση του υπολογιστή

Ως προς τις ανατροπές, ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος, κλήθηκε εκ νέου στην επιτροπή μετά την πρώτη του κατάθεση, σύμφωνα με την οποία η λίστα που του έδωσε ο πρώην υπουργός να επεξεργασθεί (σ.σ. για να αντλήσει τα 20 ονόματα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις) δεν είναι η ίδια μ΄ αυτήν που έφτασε τώρα από τη Γαλλία.

Κι όχι μόνο: ο μάρτυρας έριξε φως στο θέμα του... χαμένου CD καθώς υπέδειξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τον οποίον χρησιμοποίησε για να κάνει την επεξεργασία.

Ηδη, οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης έκαναν «έφοδο» στο υπουργείο Οικονομικών και κατάσχεσαν τον υπολογιστή (συν άλλους δύο) προκειμένου να αναζητηθούν τα «ίχνη» της επεξεργασίας και, μέσω αυτής, του CD.

«Δεν το θέλω το στικάκι»

Οπως ανακοινώθηκε, οι βουλευτές-μέλη της Προανακριτικής θα παραλάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες από ένα «στικάκι» με την «λίστα Lagarde».

Ενα από τα μέλη της ωστόσο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, δήλωσε ότι τον έχουν πλησιάσει επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι για να τους προμηθεύσει το «στικάκι».

Για τον λόγο αυτόν, είπε, δεν θέλει να το παραλάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα