Αναστολή σιδηροδρομικών συνδέσεων με Ουγγαρία

Η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων (OBB) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει επ΄αόριστον και τουλάχιστον για σήμερα τις συνδέσεις με την Ουγγαρία λόγω "της μαζικής συμφόρησης" του δικτύου της από τη συρροή μεταναστών που θέλουν να φθάσουν στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι, η OBB καλεί για τον ίδιο λόγο "τους εθελοντές και τις εταιρίες πούλμαν" να "σταματήσουν να μεταφέρουν νέους ταξιδιώτες στους σταθμούς του δικτύου της".

"Η μεγάλη συρροή προσώπων σε συνδυασμό με τον

σημαντικό αριθμό ανθρώπων που περιμένουν ήδη στους σταθμούς ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ξεπερνά τις διαθέσιμες σιδηροδρομικές δυνατότητες", διευκρινίζει η εταιρία.

Ενώ η απευθείας σύνδεση της Βουδαπέστης με τη Βιένη αποκαταστάθηκε σήμερα το πρωί, η OBB αποφάσισε να μην στέλνει πλέον νέους συρμούς στην Ουγγαρία, έτσι ώστε να μειώσει τον αριθμό των επιβατών που θα πρέπει να διαχειριστεί στην επιστροφή.

Αντίθετα με το Σαββατοκύριακο, όταν τα δίκτυα ήταν λιγότερα επιβαρυμένα και κατέστη δυνατό να μισθωθούν ειδικά τρένα, η παρούσα συρροή συμβαίνει σε κανονικές κυκλοφοριακές συνθήκες, οδηγώντας σε μία "μαζική συμφόρηση" του δικτύου, σύμφωνα με την OBB.

Μετά την ανακοίνωση των αυστριακών σιδηροδρόμων για προσωρινή αναστολή της σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Ουγγαρία, η ουγγρική εταιρία σιδηροδρόμων MAV ανακοίνωσε ότι έχει αρχίσει τη δρομολόγηση τρένων αντικατάστασης που θα τερματίζουν στον σταθμό Χεγκιεσάλομ στα σύνορα με την Αυστρία. Στην ανακοίνωση προστίθεται, ωστόσο, ότι αναμένονται καθυστερήσεις στη διαδρομή από τη Βουδαπέστη στον σταθμό Χεγκιεσάλομ.

Πέντε χιλιάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, έχουν φθάσει τις τελευταίες 24 ώρες στα σύνορα της Σερβίας με την Ουγγαρία, ένας αριθμός ρεκόρ, σύμφωνα με τη δημόσια σερβική τηλεόραση RTS.

Περίπου πενήντα λεωφορεία στα οποία επέβαιναν περίπου 2.500 μετανάστες, καθώς και τρία τρένα που μετέφεραν 3.000 άλλους, αναχώρησαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη από τη Γευγελή, στα σύνορα με την Ελλάδα, προς τα σύνορα με τη Σερβία, στο βόρειο τμήμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο.

Περίπου 3.300 μετανάστες διέσχισαν ήδη τα σύνορα με την Ουγγαρία, διευκρίνισε η RTS.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα