Ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων Κίνας-Πολωνίας

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στην Πολωνία, έκανε λόγο περί προοπτικής διπλασιασμού του όγκου των διμερών εμπορικών συναλλαγών στην διάρκεια της συνάντησής του με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.

Το 2011, το εμπόριο ανάμεσα στην Κίνα και στην Πολωνία ανήλθε στα 14,55 δισ. ευρώ, από 12,7 δισ. ευρώ το 2010, κατά στατιστικά στοιχεία της Βαρσοβίας.

«Η Πολωνία παραμένει μια σταθερή χώρα, συνέχισε την ανάπτυξή της και διατήρησε την 20ή θέση στην παγκόσμια οικονομία», είπε ο Γουέν στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον

Τουσκ.

Ο Γουέν -που πρόκειται να συμμετάσχει σήμερα σε μια οικονομική σύνοδο χωρών και επιχειρήσεων της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης στη Βαρσοβία- ενδέχεται να ανακοινώσει με την ευκαιρία την δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ενός δισ. ευρώ για τη συγκεκριμένη περιφέρεια, σύμφωνα με πολωνικά ΜΜΕ τα οποία επικαλέστηκαν δημοσιεύματα στην Κίνα.

Η πολωνική υπηρεσία βιομηχανικής ανάπτυξης υπέγραψε χθες μια κοινή δήλωση προθέσεων με την Τράπεζα της Κίνας που προβλέπει το άνοιγμα μιας θυγατρικής της στην Πολωνία, η οποία θα ειδικεύεται στις επενδύσεις στην κεντροευρωπαϊκή χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα