Αναμένει τις προτάσεις για Ελλάδα

Οι ΗΠΑ αναμένουν από το Βερολίνο να καταθέσει τις προτάσεις του για το πώς η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ υποστήριξε ότι η ευρωζώνη έχει επιτύχει

πολλά και έφερε ως παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία, ενώ σε ό,τι αφορά τη χώρα μας δήλωσε ότι αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα θέσει στο τραπέζι η Ελλάδα κατά το αυριανό έκτακτο Γιιούρογκρουπ καθώς και τις επόμενες μέρες.

Η γερμανική πολιτική, από το 2010, πρόσθεσε, έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, και ο βασικός κανόνας είναι ότι κάθε χώρα καταβάλλει τις δικές της προσπάθειες και οι υπόλοιπες επιδεικνύουν αλληλεγγύη. Κατέληξε δε ότι τα μνημόνια αποτελούν τη βάση για τις συνομιλίες και η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμο πρόγραμμα για να συζητηθεί.

Στο μεταξύ με επιστολή προς την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed), Τζάνετ Γέλεν, o ανεξάρτητος Αμερικανός γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Μπέρνι Σάντερς, ζητεί να υπάρξουν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι «οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη».

Επίσης στην επιστολή του προς τη Γέλεν ζητεί τη συνδρομή των ΗΠΑ ώστε «να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά στους πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα