Αναμένατε κοινή δράση από EFSF και ΕΚΤ

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι οι χώρες που μοιράζονται το κοινό νόμισμα, το ταμείο διάσωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δράσουν σύντομα για να σώσουν το ευρώ, σύμφωνα με προδημοσίευση συνέντευξης του Ευρωπαίου αξιωματούχου στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.«Θα αποφασίσουμε τις προσεχείς ημέρες ποια μέτρα θα λάβουμε», φέρεται να δήλωσε ο Γιούνκερ.
Ο Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί πως το EFSF και η EKT θα αγοράσουν ομόλογα της ισπανικής κυβέρνηση ούτως ώστε να ρίξουν τις αποδόσεις, μετά τη σχετική απόφαση της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Ιουνίου που χάραξε το δρόμο για αγορές ομολόγων από το ταμείο διάσωσης.

«Δεν έχω αμφιβολία πως θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου», δήλωσε ο Γιούνκερ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι δηλώσεις του φαίνεται να είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της φημολογίας που θέλει τους Ευρωπαίους ηγέτες να καταρτίζουν σχέδιο αγοράς ισπανικών και ιταλικών ομολόγων από την ΕΚΤ και το EFSF.

«Οι χώρες του ευρώ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα πως είμαστε ισχυρά αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης», φέρεται να είπε στην εφημερίδα.

«Ο κόσμος προβληματίζεται για το εάν η Ευρωζώνη θα υπάρχει ακόμη σε λίγους μήνες», είπε, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα