Στα γραφεία της AV o Κ. Τασούλας

Τα γραφεία της Athens Voice που δέχθηκαν εμπρηστική επίθεση επισκέφθηκε, το πρωί, ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, ο οποίος, σε μία συμβολική κίνηση καταδίκης της επίθεσης, ζήτησε και έγινε συνδρομητής της εφημερίδας.

Έργο φασιστών χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αthens Voice, τα οποία επισκέφθηκε σήμερα. Δεν ήταν στόχος η Athens Voice.

«Στόχος ήταν μια εφημερίδα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας, Φώτης Γεωργελές, τόνισε ότι είναι «σημαδιακό το ότι χτυπήθηκε γιατί ποτέ δεν εντάχθηκε στη λογική των στρατοπεδών και αυτό», όπως είπε, «ενδεχομένως να ενόχλησε ορισμένους».

Την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Αναρχική ομάδα Αντικαπιταλιστικής Δράσης Μαύρες Κυριακές –Κόκκινες νύχτες».

Η οργάνωση καταγγέλλει την «κρατική - εργοδοτική τρομοκρατία», που προωθεί εξευτελιστικούς μισθούς και εξοντωτικά ωράρια.

ΠΟΕΣΥ: Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας και θυμίζει ότι «οι επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων του Τύπου, στρέφονται εντέλει εναντίον της δημοκρατίας».

«Η βία δεν μπορεί να περιορίσει την ελευθερία λόγου και έκφρασης, η δε ανοχή σε τέτοιου είδους πράξεις σημαίνει ταύτιση με το σκοταδιστικό κομμάτι της κοινωνίας, που ευθύνεται για τον ευτελισμό των δημοκρατικών μας αξιών» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Η Ομοσπονδία διακηρύσσει ότι «οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται και η ελευθερία του Τύπου δεν απειλείται από θρασύδειλες επιθέσεις».

Ταυτόχρονα, «απαιτεί την εξάλειψη των φαινομένων βίας σε βάρος των συναδέλφων τα οποία επαναλαμβάνονται, ενώ οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι. Αν επιδιώκουμε μια κοινωνία δίκαιη και ευνομούμενη, πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως ο νόμος, να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα