Ανακρίσεις για την πυρκαγιά

Yπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η πυρκαγιά βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατάσβεσής της.
Αυτήν την ώρα σύμφωνα με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανακρίσεις για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση των αιτιών που προκάλεσαν την πυρκαγιά και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχει και ο δήμος Αθηναίων με τρία υδροφόρα οχήματα και

προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις που διενήργησε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή περιμετρικά του εργοστασίου καταγράφηκαν τιμές συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων πολύ μεγαλύτερες από τις τιμές που ορίζει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας, ενώ στο Κέντρο της Αθήνας - οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων δεν κρίνονται ανησυχητικές. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τοξικών ουσιών.


Εν τω μεταξύ, στον Εισαγγελέα οδηγείται ο 34χρονος υπεύθυνος της εταιρείας, ενώ αναζητείται και ο 46χρονος Πρόεδρός της.

"Είναι επιτακτική ανάγκη η επίλυση του ζητήματος με τις προδιαγραφές που επιβάλλονται, καθώς οι εκλυόμενες τοξικές ουσίες προκαλούν τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία "τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα