Ανακοίνωσε το «αντίο» ο Αμπιντάλ

Μέσα σε κλίμα μεγάλης φόρτισης ο Ερίκ Αμπιντάλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση για προσωπικούς λόγους.

Ο Γάλλος αμυντικός είχε πάρει εδώ και καιρό την απόφασή του και πλέον όπως τόνισε θα επιστρέψει στη Βαρκελώνη για να ξεκουραστεί με την οικογένειά του.

Όσον αφορά τη συνέχεια ο ίδιος δεν θέλησε να λάβει κάποια απόφαση, αν και αποκάλυψε πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Μπαρτσελόνα του

έχουν κάνει πρόταση για μια συνεργασία σε κάποιο πόστο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ευχαριστώ που είστε εδώ πέρα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να σταματήσω επίσημα την επαγγελματική μου καριέρα εδώ στον Ολυμπιακό.

Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικός και ο κάθε ποδοσφαιριστής γνωρίζει πότε έρχεται αυτή η στιγμή για τον ίδιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Πιέρ, τον Κριστιάν, όλη τη διοίκηση που με περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους όλον αυτόν τον καιρό».

«Θέλω να δηλώσω που ήμουν περήφανος που αγωνίστηκα σε αυτόν τον σύλλογο γιατί ο Ολυμπιακός πρόκειται για μια ομάδα που παίζει σε ανώτατο επίπεδο.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και όλα τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων που αγωνίστηκα. Σήμερα αλλάζω κεφάλαιο στη ζωή μου. Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίσω να συνδέομαι με τον Ολυμπιακό, όχι ως παίκτης, αλλά ίσως από κάποιο άλλο πόστο».

-Για το αν θα αναλάβει ρόλο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα: "Όπως ξέρετε έχω μια τέτοια κρούση εδώ και δύο χρόνια. Τώρα όμως θέλω να ξεκουραστώ μαζί με την οικογένειά μου και θα λάβω τις αποφάσεις μου για το μέλλον αργότερα".

-Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη: "Ο πρόεδρος από την πρώτη στιγμή με εμπιστεύτηκε, με πλαισίωσε με αγάπη και μου έδειξε τα πάντα για τη χώρα και τον Ολυμπιακό.

Είναι ένας φιλόδοξος άνθρωπος, λατρεύει την ομάδα και κάνει τα πάντα για να ανεβαίνει η ομάδα συνεχώς πιο ψηλά".

-Για τις μελλοντικές σχέσεις του με τον Ολυμπιακό: "Όπως σας είπα έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Έχουν γίνει συζητήσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Κάτι που ισχύει και για την Μπαρτσελόνα. Σαφώς και ελπίζω να βρεθώ ξανά κάποια στιγμή κοντά στον Ολυμπιακό, αλλά ακόμα δεν γνωρίζω να σας πω ακριβώς".

-Για τη συμβουλή στα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό: "Η πρώτη συμβουλή είναι να δουλεύουν ασταμάτητα, να είναι επίμονοι για να πετύχουν τους στόχους. Φυσικά στον επαγγελματικό αθλητισμό όλα είναι ρευστά, είναι αρκετά απαιτητικά. Θα πρέπει να σέβεσαι τους πάντες και να είσαι πάντα στο 100% των δυνατοτήτων του".

-Για τη μεγαλύτερή του στιγμή στην καριέρα του αλλά και στον Ολυμπιακό: "Προφανώς οι μεγάλες μου στιγμές συνδυάστηκαν με τα τρόπαια.

Αλλά η μεγαλύτερη απ' όλες για μένα ήταν όταν υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό θα πάρω την αγάπη που εισέπραξα στην Ελλάδα και όταν φτάσω στη Βαρκελώνη αυτό που θα εύχομαι θα είναι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα κρεμάσω και τη φανέλα του Ολυμπιακού στο διαμέρισμά μου".

-Για την περιπέτεια της υγείας του: "Αυτή η στιγμή που περιγράφετε ήταν η πλέον σημαντική. Στο ποδόσφαιρο όπως είπα και πριν έχουμε και τις καλές στιγμές αλλά και τα σκαμπανεβάσματα.

Εγώ μέσα από το ποδόσφαιρο και την πίστη μου προσπάθησα να ξεπεράσω το πρόβλημά μου και αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου πέρα από κάθε νίκη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους ή από οποιοδήποτε τρόπαιο που κατέκτησα".

-Για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και για τα μελλοντικά του σχέδια: "Αποχωρώ όπως είπα και πριν για προσωπικούς λόγους.

Μόνο ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής γνωρίζει το πότε και το γιατί θα αποχ

ωρήσει. Τώρα πλέον όπως ξαναείπα και πριν θέλω να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Έχω προτάσεις και από τον Ολυμπιακό και από την Μπαρτσελόνα για συνεργασία, αλλά ακόμα δεν έχω πάρει κάποια οριστική απόφαση για το μέλλον μου".

-Για το πως θέλει να τον θυμούνται, ως ποδοσφαιριστή ή ως μαχητή της ζωής: "Προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν ψάχνει την αναγνώριση . Πάντα με έβλεπαν ως ένα ταπεινό και ανοικτό προς τον κόσμο άνθρωπο και έτσι θέλω να με θυμούνται. Φυσικά δεν μπορώ να επιβάλλω το πως θα με βλέπουν, συνεπώς το αφήνω για τον κόσμο να το επιλέξει".

-Για το ποια στιγμή του έχει μείνει από την Εθνική Γαλλίας και για το γεγονός ότι βάζει τέλος στην καριέρα του μαζί με τον Τιερί Ανρί: "Η μεγαλύτερη στιγμή μου με την Εθνική Γαλλίας ήταν η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και το ντεμπούτο που πραγματοποίησα με τη φανέλα της.

Δυστυχώς δεν κερδίσαμε αλλά μέσα από αυτή τη συμμετοχή πήρα πολλά μαθήματα και θα το θυμάμαι για πάντα. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος είναι καθαρά θέμα σύμπτωσης το ότι αποχωρώ μαζί με τον Τιερί Ανρί από την ενεργό δράση.

Φυσικά δεν έχω καταφέρει σε καμία περίπτωση όσα έχει πετύχει ο ίδιος. Ούτε τα μισά δεν έχω πετύχει. Είναι όμως καθαρά θέμα σύμπτωσης ότι σταματάμε μαζί το ποδόσφαιρο".

-Για το αν θα έδινε κάποια συμβουλή στους συμπαίκτες του: "Νομίζω ότι δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές στους παρευρισκόμενους. Είναι πάντα επαγγελματίες και εδώ στον Ολυμπιακό και στις άλλες ομάδες που παίξανε. Πρέπει πάντα να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας".

-Για το αν θα έγραφε βιβλίο και τι τίτλο θα έδινε σε αυτό: "Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάποια επιθυμία να γράψω κάποιο βιβλίο. Αλλά στην περίπτωση αυτή θα είχε θέμα το ποδόσφαιρο και τίτλο... Μετά την καριέρα σου η ζωή συνεχίζεται".

-Για το αν θεωρεί ότι θα μπορούσε να συνεχίσει το ποδόσφαιρο στο ανώτερο επίπεδο: "Πρόκειται για μια επιλογή, για μια απόφαση που μπορούμε να την πάρουμε οποιαδήποτε στιγμή. Για μένα ήρθε αυτή η στιγμή. Κάποιοι ίσως λυπούνται για αυτό, αλλά εγώ δεν μετανιώνω για αυτή την απόφαση. ίσως αν το είχα αποφασίσει δύο χρόνια πριν τότε θα είχα μετανιώσει".

Keywords
Τυχαία Θέματα