Ανάκαμψη από το 2014

Ύφεση κοντά στο -4,5% του ΑΕΠ, ανάκαμψη από το 2014, και μείωση της ανεργόας από το 2015 προβλέπει -σύμφωνα με πληροφορίες- η Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική. Στην έκθεση του, που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή, ο Διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, αναμένεται να αναφέρει

ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις στην εξισορρόπηση της οικονομίας, ότι ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ έχει πλέον αποκλεισθεί από τις αγορές και ότι αποκαθίσταται πλέον η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όπως φαίνεται και από τα spreads των ελληνικών ομολόγων.

Στην έκθεση της ΤτΕ σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητείται μεγαλύτερη τόλμη στην προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην λειτουργία του κράτους και των αγορών.

Θα εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η οικονομία θα ανακάμψει το 2014. Για το 2013 θα εκτιμάται ύφεση κοντά στο 4,5%. Η ανεργία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από το 2015. Ο πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί φέτος κατά 0,3% και ο πυρήνας να μειωθεί κατά 1,1%.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα