Άμεση ενημέρωση ζήτησε ο πρωθυπουργός

Να ενημερώνουν εγκαίρως και να συννενοούνται με τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση πριν από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία ζήτησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Παράλληλα, επισήμανε πως όταν διαπιστώνονται προβλήματα και αντιρρήσεις να ενημερώνεται αμέσως ο υπουργός Επικρατείας προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα πριν φθάσουν στη Βουλή. Αναφερόμενος στη αναδιάρθρωση του δημοσίου ο κ. Σαμαράς

υπογράμμισε ότι δεν χωράνε παιχνίδια ούτε παρελκυστικές τακτικές.

Eπισήμανε ότι το να διώχνεις επίορκους ή κοπανατζήδες ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια όταν γίνονται αιματηρές πρικοπές σε συντάξεις και μισθούς και όταν υπάρχουν 1,5 εκ. άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν με ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόκληση.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μην χαλαρώσει η προσπάθεια λέγοντας χαρακτηριστικά περάσαμε τους βαθύτερους ωκεανούς μην πνιγούμε σε μια κουταλιά νερό .Τώρα που ήρθε η ώρα να διαχειριστούμε τις πρώτες ελαφρύνσεις και υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις οτι τα πράγματα πάνε καλά ,δεν μπορούμε να κάνουμε λάθη πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα του ΦΠΑ στην εστιάση ,τονίζοντας οτι πλέον υπάρχει δέσμευση να συζητηθεί τον Ιούνιο. Η συνεδρίαση διήρκεσε μόλις μισή ώρα χωρίς τη συμμετοχή του Αντώνη Μανιτάκη λόγω ασθενείας

Εν τω μεταξύ , το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη βουλή αργά απόψε ή αύριο το πρωί. Η συζήτηση του θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της βουλής το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η συζήτηση και ψήφιση του στην Ολομέλεια του Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα