Αμερικανικοί βομβαρδισμοί εναντίον θέσεων του ΙΚ

Θέσεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (IS) κοντά στο Ερμπίλ, πρωτεύουσα του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, στο Ιράκ , έπληξαν με έξυπνες βόμβες μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στο ιρακινό έδαφος από το 2011 και την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων. Αποδεχόμενος αίτημα συνδρομής από την ιρακινή κυβέρνηση, ο Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων των τζιχαντιστών. Ωστόσο απέκλεισε κατηγορηματικά

το ενδεχόμενο χερσαίας εμπλοκής των ΗΠΑ.

Ο αρχηγός του ιρακινού στρατού Μπαμπάκερ Ζεμπάρι υποστήριξε σήμερα ότι οι ομοσπονδιακές δυνάμεις, μαζί με τους Κούρδους μαχητές, θα μπορέσουν να ανακτήσουν γρήγορα μεγάλες εκτάσεις από τους τζιχαντιστές, χάρη στα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα που ξεκίνησαν σήμερα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.

"Θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές επί του πεδίου τις επόμενες ώρες", διαβεβαίωσε ο στρατηγός Ζεμπάρι, λίγη ώρα αφότου το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι έπληξε στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Εν τω μεταξύ,η Βρετανία κάλεσε όλους τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως τρεις επαρχίες του ιρακινού Κουρδιστάν, μεταξύ των οποίων και το Ερμπίλ, λόγω της προέλασης των τζιχαντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα