Άλμα στις ευρωαγορές

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν και σήμερα οι ευρωαγορές μετά την κατάθεση της ελληνικής πρότασης στους διεθνείς πιστωτές της , κίνηση η οποία ενδέχεται να ξεκλειδώσει νέα χρηματοδότηση και την αποφυγή χρεοκοπίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 1,25% στις 386,05 μονάδες και ο Stoxx 50 ενισχύεται άνω του 2%.

Τριετές δάνειο έως τις 30/6/2018, ρύθμιση χρέους και χαμηλότερα πλεονάσματα περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς που κατατέθηκε ως νομοσχέδιο στη Βουλή

με διαδικασία κατεπείγοντος.

Την ίδια ώρα , σημαντικά κέρδη σημειώνει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου υπό το φως ενδείξεων ότι η παγιδευμένη στο χρέος Ελλάδα, κάνει βήματα προόδου για να διασφαλίσει νέα χρηματοδότηση για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Το ευρώ αδυνατούσε αυτές τις μέρες να ανακτήσει και να διατηρήσει τα επίπεδα άνω των 1,11 δολαρίων, εξαιτίας της νευρικότητας που επικρατούσε στο μέτωπο των ελληνικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Ράλι σημειώνουν τα ελληνικά ομόλογα εν μέσω αναφορών ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις κινούνται στην κατεύθυνση των απαιτήσεων των πιστωτών, όπως μεταδίδει το Dow Jones. Η έλλειψη συγκεκριμένων προβλέψεων για διαγραφή χρέους έχει συμβάλει στην τεράστια ανοδική κίνηση των τιμών, αναφέρει το πρακτορείο.

Ειδικότερα, η απόδοση στο 2ετές ομόλογο διαμορφώνεται στο 35,77%, σημειώνοντας βουτιά άνω των 1.800 μβ. Στο 10ετές υποχωρεί στο 13,90%, χάνοντας πάνω από 450 μ.β. Το Dow Jones σημειώνει πάντως ότι οι συνθήκες στη διαπραγμάτευση ελληνικών τίτλων παραμένουν περιορισμένες.

Κέρδη σημειώνουν και τα ομόλογα της περιφέρειας.

Πληροφορίες: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα