Άλλες δύο συλλήψεις μετά τον Τσοχατζόπουλο

Μαραθώνια απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή του με την κατηγορία περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα σύλληψης. Εν τω μεταξύ, δύο συλλήψεις

έγιναν στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο Ά. Τσοχατζόπουλος. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία και έναν ξάδελφο του πρώην υπουργού, που φέρεται ως διαχειριστής οff shore εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκτελεστούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης για μη πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να λειτουργούσαν ως παρένθετα για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος συνελήφθη από άνδρες του ΣΔΟΕ και της ασφάλειας στο σπίτι του στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι εισέπραξε μέσω υπεράκτιων εταιρειών από την γερμανική εταιρεία Ferrostaal μίζα 8 εκ.ευρώ και με την οποία αγόρασε ακίνητα. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, σε έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια συγγενικών προσώπων του κ. Τσοχατζόπουλου, στο Παλαιό Ψυχικό και στο Κολωνάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες, έγγραφα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για άλλα 4 άτομα, παρένθετα πρόσωπα που είχαν στο όνομά τους off shore εταιρείες και λογαριασμούς, μέσω των οποίων διακινήθηκαν τα ποσά.
Εν τω μεταξύ, την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, πρότεινε χθες στο Συμβούλιο Εφετών ο αρμόδιος εισαγγελέας. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία στη δήλωση του πόθεν έσχες για το 2009. 


Αντιδράσεις κομμάτων

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της» σχολίασαν απο την Ιπποκράτους, σχετικά με τη σύλληψη του πρώην υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου και πρόσθεσαν ότι η Δικαιοσύνη «θα ήταν προτιμότερο να το είχε κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα».

Για εκλογικό αποπροσανατολισμό κάνει λόγο το ΚΚΕ, αναφερόμενο στη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να παγιδευτούν από τις διακηρύξεις και τις κοκορομαχίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ότι έχουν πρόθεση να βάλουν τέλος στα νοσηρά φαινόμενα και στα σκάνδαλα τιμωρώντας τους υπεύθυνους».

«Η έμπρακτη καταπολέμηση της ατιμωρησίας των ισχυρών σε μια περίοδο σκληρής μνημονιακής μονόπλευρης λιτότητας απαιτεί έμπρακτα αποτελέσματα και όχι απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και συνέδεσε τη σύλληψη του πρώην υπουργού με την αναγκαιότητα λήψης κυβερνητικών πρωτοβουλιών όσον αφορά το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Πολύ βολική χαρακτήρισε την ημερομηνία της σύλληψης Τσοχατζόπουλου, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης. «Τον Τσοχατζόπουλο τον έπιασαν, με το Βενιζέλο τι θα κάνουν;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής Επικρατείας το

Keywords
Τυχαία Θέματα