Αλλαγή του καιρού

Με απότομη αλλαγή του καιρού ξεκινάει η εβδομάδα, αφού σήμερα προβλέπονται τοπικές βροχές με σποραδικές καταιγίδες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ από αύριο αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη:καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: καιρός: νεφώσεις με βροχές από το βράδυ στα βορειοδυτικά και τη νύχτα καταιγίδες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: καιρός: νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ σταδιακά στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: καιρός: λιγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στην Κρήτη βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις

Αττική: καιρός: τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από το βράδυ. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 10 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 18-12-2012

Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές,χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Βαθμιαία επικράτηση βόρειων βορειοδυτικών ανεμών 5 με 7 μποφόρ. Πτώση της θερμοκρασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα