«Αλλαγή φρουράς» στο Προεδρικό Μέγαρο

Στον δύσκολο αγώνα που δίνει η χώρα, και ο οποίος, όπως είπε, δεν είναι αγώνας ενός λαού, αλλά ένας αγώνας για την Ευρώπη αναφέρθηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του. Προηγουμένως έδωσε τον νενομισμένο όρκο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, στην κατάμεστη αίθουσα της Βουλής. Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανεργία των νέων, καθώς όπως είπε είναι η μεγαλύτερη τροχοπέδη

για την εξέλιξη του τόπου. Είναι εκείνη που με δικά μας λάθη, πρόσθεσε, δεν αφήνουμε τις νεότερες γενιές να προσφέρουν.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας είπε στον κ. Παυλόπουλο, πως αναλαμβάνει σε δύσκολη περίοδο,τα προβλήματα είναι πολλά όπως πολλά είναι και τα διακυβεύματα. Πρώτιστο, είπε τέλος, είναι η εθνική συνεννόηση.

Αύριο, στις 12.00 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την εθιμοτυπική υποβολή συγχαρητηρίων μεταξύ άλλων του πρωθυπουργού, της προέδρου της Βουλής, του Αρχιεπισκόπου, του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο κ. Παυλόπουλος, αμέσως μετά το πέρας της τελετής ανάληψης των καθηκόντων του. Ο Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές ευχές του. Η συζήτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, διεξήχθη σε ειλικρινή και φιλικό τόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα