«Αλχημείες» με το νέο ΛΑΦΚΑ

Ληστρική μέθοδο για τον υπολογισμό του νέου ΛΑΦΚΑ εφαρμόζουν από την 1η Νοεμβρίου του 2011 οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στερώντας από χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου ποσά που φτάνουν έως και τα 65 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τίτλο «Ληστρικές αλχημείες με το νέο ΛΑΦΚΑ», οι υπηρεσίες του υπουργείου υπολογίζουν «τη νέα εισφορά ΛΑΦΚΑ», η οποία ισχύει κανονικά
για τις κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, με βάση τα ποσά των συντάξεων όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί πριν από τις δύο αλλεπάλληλες μειώσεις που επιβλήθηκαν από την 1η-11-2011 και από την 1η-1-2011 με τους μνημονιακούς νόμους 4024/2011 και 4051/2012.

Ουσιαστικά το Δημόσιο παρακρατεί από χιλιάδες συνταξιούχους πολιτικούς, στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς, διπλωμάτες και ιατρούς του ΕΣΥ ποσά «νέου ΛΑΦΚΑ» υψηλότερα από αυτά που αναλογούν στις σημαντικά μειωμένες πλέον μηνιαίες αποδοχές τους.

Ανάλογη τακτική είναι πολύ πιθανό να ακολουθούν και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά τον υπολογισμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης που παρακρατούν από τις συντάξεις των ασφαλισμένων τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη πολλοί συνταξιούχοι έχουν υποβάλλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αιτήσεις για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί.

Στις αιτήσεις τους προειδοποιούν τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ότι, εάν δεν επιστραφεί το σύνολο των επιπλέον ποσών που παρακρατήθηκε θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα