Αλ. Τσίπρας: "Φυγομαχούν και κρύβονται"

Η υπόθεση Μπαλτάκου βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο την προεκλογικής ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχεδόν εξήντλησε τα πυρά του στον πρωθυπουργό και την δικομματική κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει “Μπαλτάκος γκέιτ αλλά Σαμαράς γκέιτ”.

Με αφορμή την αποπομπή του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας

υποστήριξε ότι “τελείωσε και η περίφημη θεωρία των δύο άκρων, που τόσα και τόσα είχαν επενδύσει σε αυτήν, τέλειωσε η ανιστόρητη και ξεδιάντροπη θεωρία ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άκρα” και σημείωσε ότι “τώρα είναι απόλυτα φανερό ότι υπάρχει ένα μόνο άκρο, η ακροδεξιά που ξεκινάει από το κορυδαλλό και φτάνει ως το Μαξίμου από τη μια μεριά και όσοι υπερασπίζονται την δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα από την άλλη”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε και πάλι ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης “έθρεψαν το φίδι του φασισμού στον κόρφο τους” σημειώνοντας ότι “ο συμψηφισμός της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή, δεν ξεπλένεται με τον συμψηφισμό του ΦΠΑ με τις οφειλές του δημοσίου”.

Φυγομαχούν και κρύβονται

Με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για Προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή η οποία όπως όλα δείχνουν δεν θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους δύο κυβερνητικούς εταίρους ότι “φυγομαχούν και κρύβονται” υποστηρίζοντας ότι “κλείνουν τη Βουλή για να ξεχάσει ο κόσμος”.

“Σήμερα όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν τον κ. Μπαλτάκο, ο πρωθυπουργός που τον είχε alter ego του τα τελευταία τριάντα χρόνια κάνει πως δεν τον γνώριζε, ένας άγνωστος κυκλοφορούσε ανάμεσα τους και έλυνε και έδενε” ανέφερε ο στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης “λειτουργούσε σε όλα κατ εντολή του κ. Σαμαρά”.

“Πανηγύριζαν στη Βουλή όταν απέσυρε ολόκληρα άρθρα, γέλαγαν με την ψυχή τους με τις δηλώσεις και τις διαρροές του κυρίου «γεννήθηκα και θα πεθάνω αντικομμουνιστής”, καθόντουσαν σούζα όταν πέρναγαν αποφάσεις όπως αυτή που έλεγε «Οι υπηρεσίες της Βουλής δεν δικαιούνται να παραλάβουν νομοσχέδιο, αν αυτό δεν φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλία του και έστρεψε τα πυρά του στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον οποίο χαρακτήρισε “φανατικότερο οπαδό και συνιστώσα του κ. Σαμαρά”.

“Παντός καιρού, επαγγελματίας της εξουσίας” ο Βενιζέλος

Βαρύτατοι ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας στην επίθεση του κατά του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης τον οποίο χαρακτήρισε “εξουσιομανή”.

“Ο συνταγματολόγος που παραβίασε εκατό φορές το Σύνταγμα, ο νομοθέτης της διαπλοκής, που απελπισμένος προσπαθεί να εξασφαλίσει το προσωπικό του -και κανένα άλλο- μέλλον, που λέει σε όσους τίμησαν κάποτε με την ψήφο τους το ΠΑΣΟΚ, μην πάτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ελάτε στην Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, του Βορίδη” ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο “Παντός καιρού και με κάθε μέσον, και με τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου και με τις κυβερνήσεις του Σημίτη και με τις κυβερνήσεις του Σαμαρά και του Μπαλτάκου, και με το σοσιαλισμό και με τον εκσυγχρονισμό και με το μνημόνιο και με την ακροδεξιά και με το διάβολο αν χρειαστεί, αρκεί να βρίσκεται στην εξουσία.

“Επιθεώρηση στην αποικία χρέους” η επίσκεψη Μέρκελ

Μόλις τρία 24-ωρα πριν την άφιξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επίσκεψη της κ. Μέρκελ “επιθεώρηση στην αποικία χρέους της” συμπληρώνοντας την επίθεση του λέγοντας ότι “ερχεται να δείξει ποιος είναι το αφεντικό και να επιβραβεύσει τους τοποτηρητές της, έρχεται να δώσει τα εύσημα στον κ. Σαμαρά για την κατεδάφιση της χώρας”. “Ας το μάθει η κ. Μέρκελ” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “αυτή η χώρα έχει νοικοκύρη και είναι ο λαός της. Και αν για λίγο, για τόσο δα, το πειραματόζωο δεν κατέλαβε το εργαστήριο πριν δύο χρόνια, θα το κάνει τώρα”. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι “με σπόνσορα την κ. Μέρκελ και τις αγορές, ετοιμάζει την παράσταση «βγαίνουμε στις αγορές» υποστηρίζοντας ότι “πρόκειται για τεράστια επιχείρηση εξαπάτησης, που προσπερνά ακόμα και το μοίρασμα του πλεονάσματος μία εβδομάδα μετά τις εκλογές”.

Επιπλέον δεσμεύτηκε για πολλοστή φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της χώρας Θα υπάρχει διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων”.

“Υπάρχει τρίτο μνημόνιο”

Στην ομιλία του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επέμεινε ότι υπάρχει τρίτο μνημόνιο που “περιμένει μόνο τη μετάφρασή του για να εφαρμοστεί”

“Το πολυνομοσχέδιο σκοπεύουν να εφαρμοστεί αμέσως μετά τις εκλογές” είπε ο κ. Τσίπρας υποστηρίζοντας και πάλι ότι “το τεράστιο σκάνδαλο των τραπεζών σκοπεύουν να ολοκληρώσουν σε λίγους μήνες, στερώντας από τα χέρια του δημοσίου ένα τεράστιο όπλο. Όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια”.

Τέλος, κ. Τσίπρας έθεσε εκ νέου τα διλήμματα των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων ζητώντας από τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις Αυτοδιοικητικές κάλπες “για να μπει τέλος” όπως είπε “στις πολιτικές των μνημονίων της λιτότητας της φτώχεια και της κοινωνικής εξαθλίωσης”.

Διαβάστε ακόμη:
Αλ.Τσίπρας: "Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Σαμαράς"

Keywords
Τυχαία Θέματα