Ακλόνητη η κυπριακή οικονομία

Παρά τις αντιξοότητες και τις αρνητικές εξωτερικές επιδράσεις, η κυπριακή οικονομία εδράζεται πάνω σε στέρεες βάσεις και παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές για το μέλλον, τονίζει το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, σε ανακοίνωσή του για τη χθεσινή απόφαση του οίκου Fitch να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, από ΒΒΒ
σε ΒΒΒ- με αρνητική προοπτική.

Το κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η ικανότητα, εξωστρέφεια, εργατικότητα και ευελιξία του επιχειρηματικού κόσμου σε συνδυασμό με το ψηλό ποιοτικό επίπεδο του εργατικού δυναμικού και την κοινωνική συνοχή της Κύπρου «αποτελούν σήμερα, όπως και στο παρελθόν, τον ακρογωνιαίο λίθο για την πρόοδο της οικονομίας. Με αυτό το δεδομένο, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα προωθήσει σύντομα, πακέτο αναπτυξιακών μέτρων».

Επίσης, σημειώνεται ότι το υπουργείο σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου παρακολουθεί συστηματικά τη διαχείριση των προκλήσεων του χρηματοοικονομικού συστήματος.

«Η εμπιστοσύνη του Υπουργείου Οικονομικών προς το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου αποδεικνύεται έμπρακτα με τις καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα στις οποίες προβαίνει συστηματικά η κυβέρνηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Είναι αξιοσημείωτο, προστίθεται, ότι την ίδια ημέρα που αποφασιζόταν η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε δημοπρασία γραμματίων του δημοσίου, και τα τραπεζικά ιδρύματα πρόσφεραν το 164% του ποσού που ζήτησε το υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αναδιαμόρφωσης της ΑΤΑ που επισημαίνεται από τον Οίκο Fitch, το Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «πιστεύει ότι μέσα από ένα εποικοδομητικό κοινωνικό διάλογο θα επιτευχθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση διατηρώντας, παράλληλα, το θεμιτό και αναγκαίο πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης».
Keywords
Τυχαία Θέματα