Αισιόδοξος ο Μόντι

Η Ιταλία θα καταφέρει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2013 καθώς η κυβέρνηση «δημιούργησε ασφαλή περιθώρια» για να το κάνει αυτό ακόμη και σε μη ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες, δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε συνέντευξή του στην La Stampa.

Το σχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης έχει γίνει με βάση το την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 7% και δεν περιλαμβάνει καμία επίδραση από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, δήλωσε και πρόσθεσε «αλήθεια, δεν πιστεύουμε ότι μια επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας θα μας αναγκάσει να χρειαστούμε περαιτέρω μέτρα
στον προϋπολογισμό», τόνισε ο Monti.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προειδοποιήσει την Ιταλία ότι πρέπει να είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα εάν το ενδεχόμενο μιας ασθενούς οικονομίας υπονομεύσει την ανάπτυξη το 2013.

Η ιταλική κυβέρνηση προβλέπει συρρίκνωση 0,5% στο ΑΕΠ φέτος. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε στη La Stampa ότι «μια κυβέρνηση ευρέως συνασπισμού» ίσως να είναι αναγκαία και στην επόμενη θητεία η οποία πρόκειται να ξεκινήσει το 2013, και ότι θεωρεί πως η στήριξη στη δική του τεχνοκρατική κυβέρνηση ήρθε ουσιωδώς από τις ξένες κυβερνήσεις.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα