Αισιοδοξία για συμφωνία

Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, το βράδυ της Πέμπτης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τους εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες,

αναφέρουν στην συνέχεια οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν ότι αντίθετα η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.Εκφράστηκε τέλος, η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα το πρωί της Κυριακής 7 Ιουνίου πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας Επτά (G7) στη Βαυαρία.

Η γερμανίδα καγκελάριος και ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συζητήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής και «κοινές προκλήσεις», σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη γερμανική κυβέρνηση.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο της G7, ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει διμερή συνάντηση και με τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.


Στις 7 και 8 Ιουνίου πραγματοποιείται στο Κρουν, κοινότητα των βαυαρικών Άλπεων όπου βρίσκεται το κάστρο του Ελμάου, οι ηγέτες των επτά οικονομικών δυνάμεων της G7 (Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Ιαπωνία).

Σημειώνεται ότι στις 18:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα