Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη της Μπουμεντιέν

Σεσυναγερμό η Γαλλία και σε επαγρύπνησηη Ευρώπη μετά τη σφαγή στο Παρίσι, στοπεριοδικό Σαρλί Εντ-μπο και τη διπλήομηρία που ακολούθησε, που έληξε με τονθάνατο και των τριών τζιχαντιστώνδραστών, αλλά και τεσσάρων ομήρων, πουανέβασαν στους 17 τον αριθμό των αθώωνθυμάτων. ΟιΑρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητόγια την σύλληψη της συντρόφου του ΑμεντίΚουλιμπαλί,Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία φέρεται νασυμμετείχε στην επίθεση στο εβραϊκόπαντοπωλείο.

Μετάαπό

ταυτόχρονη επέμβαση των δυνάμεωνασφαλείας, νεκροί είναι οι δύο αδελφοίΚουασί, υπεύθυνοι για την επίθεση σταγραφεία του περιοδικού, που είχανταμπουρωθεί σε τυπογραφείο στα βόρειατου Παρισιού. Νεκρός και ο ΑμεντίΚουλιμπαλί πουκρατούσε τους τέσσερις ομήρους στοεβραϊκό παντοπωλείο, στην περιοχήΒενσέν, στο Παρίσι. Ο εισαγγελέας τουΠαρισιού Φρανσουά Μουλάν διαβεβαίωσεπως οι τέσσερις όμηροι δεν σκοτώθηκανκατά τη διάρκεια της αστυνομικήςεπιχείρησης, αλλά από τον ένοπλο εισβολέα,"πιθανώς" από την αρχή της επίθεσης.

ΣτηνΑλ Κάιντα απέδωσε τις ευθύνες τωναιματηρών περιστατικών στη Γαλλία οκαθηγητής Μεσανατολικών Σπουδών στοΠάντειο Πανεπιστήμιο Αλέξανδρος Κούτσης,μιλώντας το πρωί στον ΑΘΗΝΑ 9.84,υποστήρίζοντας ότι πρόκειται γιαενέργειες που έχουν στόχο την "αναβάθμιση"της παρουσίας της στη Δύση, σε σχέση μετο Ισλαμικό Κράτος.

"ΗΓαλλική κοινωνία αντιμετώπισε μεαξιοπρέπεια και μετριοπάθεια τα τραγικάγεγονότα" δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 οΕκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής πρεσβείαςστο Παρίσι, Ευθύμιος Αραβαντινός,υπογραμμίζοντας ότι τέτοια περιστατικάενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Αύριο,δεκάδες χιλιάδες πολίτες ετοιμάζονταινα δώσουν το παρών στη μεγάλη ΠορείαΕνότητας που οργανώνεται στο Παρίσι,ενώνοντας τη φωνή τους υπέρ των θεμελιωδώνδημοκρατικών αξιών και της ελευθερίαςτου Τύπου. Ήδη το σύνθημα #JeSuisCharlie,ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια χτυπήματα στοTwitter.

Στηναυριανή πορεία θα βρίσκονται και οπρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οπρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΝτόναλντ Τουσκ, η Καγκελάριος τηςΓερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, και οιπρωθυπουργοί Ελλάδας, Βρετανίας, Ισπανίαςκαι Ιταλίας.


Τρόπουςγια την καταπολέμηση της τρομοκρατίαςθα αναζητήσουν σε έκτακτη σύνοδο πουθα πραγματοποιηθεί αύριο στο Παρίσι,οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στησυνάντηση θα συμμετάσχουν ο ΕπίτροποςΜετανάστευσης και Εσωτερικών ΥποθέσεωνΔημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αμερικανόςυπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα