Αγριεύει ο καιρός

Σταδιακή μεταβολή του καιρού από σήμερα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χιονόνερο από τη Δευτέρα και χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Νεφώσεις με βροχές στα ανατολικά και νότια και χιόνι ή χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Άνεμοι βόρειοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο,

ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στη Χαλκιδική. Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βόρειοι, ΒΑ 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ΒΔ 3-5. Θερμοκρασία: από μείον 4 έως 06 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στη Δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στα βόρεια γενικά αίθριος, στα νότια νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Άνεμοι ΒΔ 5-7 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι, ΒΑ 4-5. Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον 3 έως 06 βαθμούς.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά,την Ανατολική και νότια Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά  και ημιορεινά. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΑ 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΔ 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι, ΒΑ. Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, με βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΑ 4-6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σύμφωνα με το meteo.gr για αύριο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Άνεμοι: βόρειοι, ΒΔ 4-6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο 28 Ιανου
Keywords
Τυχαία Θέματα