Αγώνας δρόμου μετά το Πάσχα

Αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις θα βρεθεί μετά το Πάσχα η κυβέρνηση. Ανάμεσα σε αυτές, το θέμα της απόλυσης 2.500 χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου έως τον Ιούνιο, η υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, καθώς και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προγραμματίζει
μπαράζ ταξιδιών στο εξωτερικό με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση των εξαγωγών, με πρώτους σταθμούς, στις 14 Μαΐου το Πεκίνο και τη Σαγκάη. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ.

Στο μεταξύ, θετικά σχόλια απέσπασε η ελληνική οικονομία στη εαρινή έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αφορούν τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την ορθολογικότερη δημοσιονομική διαχείριση και την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Επισημαίνεται η ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων του μεγάλου πλούτου και των αυτοαπασχολουμένων, και η ολοκλήρωση της αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.

«Έχουμε βγει από τα χειρότερα, αλλά η ανεργία είναι ακόμη υψηλή και χρειάζονται επενδύσεις» δηλώνει σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Παράλληλα επισημαίνει ότι η κοινωνική κατάσταση στη χώρα είναι δύσκολη και πως ο δρόμος για την ανάκαμψη παραμένει μακρύς και επώδυνος.
Keywords
Τυχαία Θέματα