«Αγώνας δρόμου» για το οικονομικό επιτελείο

Το οικονομικό επιτελείο έχει περιθώριο έως την Παρασκευή, προκειμένου να ετοιμάσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ καθώς πριν την επιστροφή της τρόικας την επόμενη Δευτέρα, μεσολαβεί η συνεδρίαση του Euroworking Group. Επίσης την Παρασκευή θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Έως το τέλος της εβδομάδας θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ στελεχών του οικονομικού επιτελείου και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, με εστίαση στις παρεμβάσεις για τις

οποίες η τρόικα έχει διατυπώσει ισχυρές επιφυλάξεις και ιδιαίτερα για τα διαρθρωτικά μέτρα σε Υγεία, Παιδεία, Άμυνα και ΟΤΑ.
Παράλληλα, κι ενώ τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, εκκρεμεί η νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Oι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν σημειώσει πρόοδο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αναμένει να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι προσπάθειες αυτές, ώστε να διευθετηθεί η κρίση δημοσίου χρέους στην Ελλάδα «χωρίς μάλιστα να χαθεί η έννοια του επείγοντος» εν όψει και της «πολύ κρίσιμης» Συνόδου Κορυφής στις 17-19 Nοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με «τρύπα» 20 δισ. ευρώ στο ελληνικό έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα