«Αγκύρωση της Ελλάδας στην ευρωζώνη»

Τους στόχους της κυβέρνησης και τα διαθέσιμα εργαλεία για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη του επιχειρείν ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Όπως τόνισε, βασικές επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι η αγκύρωση της χώρας στην ευρωζώνη, η άμβλυνση δυσάρεστων κοινωνικά μέτρων ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους και η σταδιακή αλλαγή πορείας της χώρας έτσι ώστε να ξεφύγει από το βαθύ τέλμα ύφεσης.

Όσον αφορά στην οικονομική κρίση, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα της επικράτησης ενός παρωχημένου μοντέλου ανάπτυξης που απαξίωσε την επιχειρηματικότητα και ενοχοποίησε την ιδιωτική πρωτοβουλία. "Επικράτησε η στρεβλή εντύπωση ότι μπορούμε να έχουμε επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εργαζόμενους χωρίς εργοδότες, αποτελέσματα χωρίς δουλειά", τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι κινήσεις στήριξης της ρευστότητας, υπογράμμισε, θα γίνουν σε πέντε κυρίως κατευθύνσεις:
Πρώτον, η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος το ταχύτερο δυνατόν.
Δεύτερον, η εμπέδωση κλίματος και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την επιστροφή των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες.

Τρίτον, άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να εξασφαλίσουμε την ενεργότερη παρουσία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα