Αγεφύρωτο χάσμα για ΕΡΤ

Αγεφύρωτοπαραμένει το χάσμα μεταξύ της τρικομματικήςκυβέρνησης για την ΕΡΤ, ενώ ο ΑντώνηςΣαμαράς θα παρουσιάσει αύριο στη σύσκεψητων τριών, το νέο σχέδιο για την μεταβατικήδημόσια τηλεόραση.«Προσβάλλουντην Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κιεπικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος τηςπολιτικής σταθερότητας όσοι διακινούναντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώςανεφάρμοστα σενάρια δήθεν "συμμόρφωσης"στην προσωρινή διαταγή για την άμεσηεπανάληψη των εκπομπών της ΔημόσιαςΡαδιοτηλεόρασης», αναφέρει σε νέαανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ.
Τηνάμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζήτησεκαι η ΔΗΜΑΡ. Τηνάμεση συμμόρφωση με την απόφαση τουΣυμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τονΠρωθυπουργό ότι παρανομεί.

Τηνάρνηση του υπουργού υγείας ΑνδρέαΛυκουρέντζου να τεθεί προς συζήτησηκαι ψήφιση η τροπολογία του ΚΚΕ για τηνκατάργηση της πράξης ΝομοθετικούΠεριεχομένου που αφορά το κλείσιμο τηςΕΡΤ συνάντησε το αίτημα σύσσωμης τηςαντιπολίτευσης το απόγευμα στη Βουλή.

Ο κ. Λυκουρέντζος είπε οτι κατά πάγιατακτική δεν συζητούνται βουλευτικέςτροπολογίες εφόσον συνεπάγονται δαπάνεςτου δημόσιου και δεν συνοδεύονται αποέκθεση του γενικού λογιστηρίου τουκράτους. Η κυβέρνηση προσπαθεί μεσυνδικαλιστικά τερτίπια να αποφύγειένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα ανέφερεο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕΘανάσης Παφίλης ενώ υπέρ της συζήτησηςτης τροπολογίας τάχθηκαν τόσο ο ΠαναγιωτήςΚουρουμπλής απο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και οΒασίλης Καπερνάρος απο τους ΑΝΕΛ

Ναπαραμείνουν στο ραδιομέγαρο της ΑγίαςΠαρασκευής και να συνεχίσουν τηνπροσπάθεια για «ζωντανή δημόσιατηλεόραση» αποφάσισαν οι εργαζόμενοιστην ΕΡΤ στη γενική συνέλευση πουπραγματοποίησαν.

Απολυμένοιαπό τις 11 Ιουνίου είναι οι εργαζόμενοιτης ΕΡΤ, όπως αναφέρει το Συμβούλιο τηςΕπικρατείας σε νέες εξηγήσεις-ερμηνείεςγια την προσωρινή διαταγή του προέδρουτου Συμβουλίου της ΕπικρατείαςΚωνσταντίνου Μενουδάκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα