Αγανακτισμένοι πολίτες και πάλι στο Σύνταγμα


Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες παρέμειναν για δεύτερη ημέρα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και παρά τη βροχή, στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνέπειες από την εφαρμογή  του Μνημονίου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα Παρασκευή στις 8 το βράδυ.
Η δημοσιογράφος του
«ΑΘΗΝΑ 9.84» Αγγελική Πανταλέων μίλησε με αγανακτισμένους πολίτες της Αθήνας, οι απόψεις των οποίων παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του σταθμού μας «Καλημέρα Αθήνα»:

* «Αποφασίσαμε να έρθουμε, διότι πλέον ο "κόμπος έχει φτάσει στο χτένι". Θα πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ. Από θεατές, να γίνουμε πλέον αγωνιστές».

* «Έχω έρθει από επαρχία. Βρίσκομαι εδώ για να συμπαρασταθώ στον κόσμο κι όλοι μαζί να φωνάξουμε το δίκιο μας και να μας δώσουν αυτά που μας πήραν».

* «Ο λόγος που με έκανε να πεισθώ για να συμμετάσχω σε αυτό, είναι, ότι ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται να αναζωπυρώνεται. Πιστεύω, ότι το μήνυμα το οποίο είναι «Είμαστε εδώ μετά από πολύ καιρό, όλοι μαζί, και διεκδικούμε τα ίδια πράγματα», με αυτό τον τρόπο θα περάσει, γιατί συμμετέχουν άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στις υπόλοιπες πορείες και άνθρωποι που πραγματικά, δεν έχουν καμία όρεξη να κάνουν είτε χαβαλέ είτε μπάχαλα».

* «Πρέπει να καταλάβουν, ότι όλοι εμείς που τους δώσαμε την εντολή να διαχειριστούν τα θέματα της χώρας μας, ενώ μέχρι τώρα μας είχαν δίπλα τους, βλέποντας αυτή τη συμπεριφορά και  αυτούς τους χειρισμούς, που κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα της χώρας εκπροσωπούν και πρεσβεύουν, θα μας βρουν πια απέναντι τους».

* «Συμμετέχω στη συγκέντρωση γιατί είναι μια πρωτοβουλία αυθόρμητη, διαφορετική και χωρίς κομματικές σημαίες. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ πιεσμένος και ελπίζω να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή και κάθε μέρα, να είναι όλο και περισσότερος κόσμος εδώ. Θέλω κάποια στιγμή, εδώ πέρα, να είναι ένα εκατομμύριο κόσμος ειρηνικά, ένα εκατομμύριο κόσμος κάθε μέρα».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα