Αυξάνονται οι φωνές που ζητούν έκτακτο Συνέδριο

Τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου έχουν ζητήσει περισσότεροι από 15 βουλευτές της ΝΔ κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ορισμένοι εξ αυτών, όπως η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης και ο Γιώργος Βλάχος έχουν θέσει εμμέσως θέμα ηγεσίας. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς «πέταξε το γάντι» σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι αν κάποιος νομίζει, πως είναι καλό
για την παράταξη ή για τη χώρα να θέσει θέμα προέδρου να το πει τώρα και να πάρει την ευθύνη.
Επεσήμανε ότι δεν είναι παντρεμένος με τη θέση, αλλά και πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη μάχη σε τέτοια δύσκολη στιγμή, ενώ απέρριψε την πρόταση για έκτακτο συνέδριο προτείνοντας τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας της ΝΔ.Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι μισοί πηγαίνουν τη χώρα σε σύγκρουση και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να κάνουν τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της ιστορίας».

Χαρακτήρισε ανεκδιήγητο τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ αναφερόμενος στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ανησυχούν, εμείς δεν βιαζόμαστε να τους ανατρέψουμε, εκείνοι βιάζονται να διαλυθούν».

Απο την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι "όλοι οι αρχηγοί της παράταξης, ύστερα από ήττες παραιτούντο, ενώ ο Νίκος Δένδιας ζήτησε συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ .
Keywords
Τυχαία Θέματα