Αυστραλία: «Κοντύτερα στους Αβορίγινες»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αυστραλία, Τόνι Άμποτ, υπόσχεται στο εκλογικό σώμα, ότι αν ο Συνασπισμός κερδίσει τις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές, θα αναλάβει ο ίδιος προσωπικά την ευθύνη ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα συνθηκών διαβίωσης των ιθαγενών με αυτό της υπόλοιπης αυστραλιανής κοινωνίας.

Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να πείσει τους ψηφοφόρους ότι εννοεί αυτά που λέει, δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει με τον πρώην πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Warren Mundine, να αναλάβει επικεφαλής της

Επιτροπής η οποία και θα έχει ως στόχο να αλλάξει ριζικά τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Ο Warren Mundine, ένας από τους πιο γνωστούς ηγέτες των Αβοριγίνων, που διατέλεσε και πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας, ήταν μέχρι τώρα ένας από τους ορκισμένους εχθρούς της πολιτικής που ακολουθούσαν τα κόμματα Φιλελευθέρων και Εθνικών απέναντι στις υποθέσεις των ιθαγενών.

Παρ' όλα αυτά, ο Warren Mundine δέχθηκε να ηγηθεί της συμβουλευτικής Επιτροπής για θέματα των ιθαγενών.

Η σούπερ Επιτροπή, όπως την αποκάλεσαν αμέσως τα Μέσα Ενημέρωσης, θα ασχολείται με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και έργων για τους Αβορίγινες και θα συμβουλεύει απευθείας των πρωθυπουργό για την πολιτική που θα ακολουθείται για θέματα που τους απασχολούν.

Ο Συνασπισμός πραγματοποίησε αυτή την αλλαγή στην πολιτική που, συνήθως, ακολουθούσε σε θέματα των ιθαγενών, στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει να κερδίσει τις ομοσπονδιακές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του είναι να γίνει η Αυστραλία ακόμα καλύτερο Έθνος απ' ό,τι ήταν στο παρελθόν και πως οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των Αβορίγινων πρέπει να αλλάξουν και να γεφυρωθεί το υπάρχον χάσμα.

«Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένες απόμακρες και απομονωμένες περιοχές» τόνισε ο Τόνι Άμποτ, οι συνθήκες διαβίωσης των Αβορίγινων δεν διαφέρουν από αυτές που επικρατούν στη Σομαλία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Αυστραλία δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ως χώρα αν δεν καταφέρει να δώσει λύση στα διαχρονικά προβλήματα που απασχολούν τους ιθαγενείς της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα