«Αφήστε μας να παίξουμε μπάσκετ»

Με την ευχή οι τελικοί να γίνουν σε κλίμα αντάξιο των δύο ομάδων και να κριθούν στο ποιος εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού θα παίξει καλύτερα ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών.

Τον λόγο στην αρχή πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, οποίος προτού πει το οτιδήποτε, γνωστοποίησε πως με πρωτοβουλία του συνδέσμου και
των Μητροπόλεων Αθήνας και Πειραιά, έξω από το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια των τελικών θα υπάρχουν σημεία συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ο,τιδήποτε άλλο επιθυμεί κάποιος να συνεισφέρει για να βοηθηθούν άστεγοι συμπολίτες μας ή άνθρωπο που έχουν πρόβλημα.
Στη συνέχεια, τοποθετήθηκαν οι τέσσερις προπονητές που θα συμμετάσχουν στον μεγάλο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με βάση τη σειρά που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο.
Γιώργος Μπαρτζώκας (Προπονητής Ολυμπιακού):
«Για την ομάδα μας υπήρξαν στόχοι μες τη χρονιά και ένας από αυτούς είναι το πρωτάθλημα. Είχαμε την ευτυχία να ζήσουμε μεγάλες στιγμές στο Λονδίνο. Το συγκεκριμένο ντέρμπι ξέρουμε όλοι τι σημαίνει για όλους. Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά νικητές στο τελευταίο παιχνίδι της. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε και στις δύο διοργανώσεις. Αν τα καταφέρουμε θα είναι το επιστέγασμα μίας μεγάλης σεζόν. Αναμφίβολα ο πιο καλός Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί στους τελικούς, αφού έχει ενισχυθεί σημαντικά. Έπειτα από μία διαδικασία αλλαγών και δυνατών αγώνων και προπονήσεων, έχει φτάσει στο σημείο να τον σέβονται όλοι και να είναι και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο. Το ότι ενισχύθηκε πριν τα πλέι οφ, δείχνει πόσο θέλει τον τίτλο. Εμείς ήμαστε ακόμα σε διαδικασία ανάλυσης της τακτικής μας με τον Κάρι και τον Γκουίν στο παιχνίδι του αντιπάλου. Ο Παναθηναϊκός έχει το πιο «βαθύ» ρόστερ στη σεζόν πλέον».
Κώστας Παπανικολάου (Ολυμπιακός)
«Όταν φτάνεις σε έναν τελικό και για πέντε παιχνίδια που μπορεί να κρίνουν τα πάντα, υπάρχει μόνο θέληση και μάχη για το ποιος θέλει περισσότερο τον τίτλο. Δεν σκέφτεσαι ότι υπερασπίζεσαι κάποιον τίτλο. Εκεί συγκεντρωνόμαστε εμείς στο πρώτο ματς της Παρασκευής και τίποτα άλλο».
* Ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν δυνατό να παρευρεθεί καθώς η σύζυγός του Ολυμπία, έφερε την ώρα της συνέντευξης Τύπου στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.
Αργύρης Πεδουλάκης (Προπονητής Παναθηναϊκού)
«Εμείς ξεκινήσαμε ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα το καλοκαίρι. Όπως είπε και ο Γιώργος η Ευρωλίγκα ήταν φέτος διαφορετική. Δεν σου έδινε τη δυνατότητα να δουλέψεις. Είχαμε προβλήματα, αλλά τα διορθώσαμε με θέληση και επιθυμία στην άμυνα. Η επίθεση θέλει και άλλα πράγματα. Ομοιογένεια και περισσότερο ταλέντο. Είμαι ευχαριστημένος. Πολλά παιδιά που πήραμε ανέβασαν επίπεδο την ομάδα. Αν είχαμε τη δυνατότητα για μία-δύο ακόμα προσθήκες Ελλήνων θα ήμασταν ακόμα πιο δυνατοί, αλλά κερδίσαμε πολλές μάχες και αυτό μας γεμίζει περηφάνια. Όταν ξεκινήσαμε το καλοκαίρι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι ο Παναθηναϊκός διαλύεται. Τώρα η ομάδα έχει μία βάση παικτών αλλά έχει μείνει τραγικά πίσω στους Έλληνες παίκτες. Ο Ολυμπιακός επένδυσε σε αυτό και τα κατάφερε. Πρέπει γρήγορα να καλύψουμε αυτό το χάντικαπ. Στην Ευρωλίγκα δείξαμε ανταγωνιστικοί και παραδόξως καλύψαμε γρήγορα χιλιόμετρα για να κατακτήσουμε ένα κύπελλο και να κερδίσουμε τον σεβασμό. Το πάθος και η αγάπη των ανθρώπων που είναι στην ομάδα βοήθησε σε αυτό το κομμάτι».
Δημήτρης Διαμαντίδης (Αρχηγός Παναθηναϊκού)
«Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό στόχος είναι το πρωτάθλημα. Ισχύει και για μας ότι θα πρέπει να έχουμε θέληση. Πέρυσι το χάσαμε, αλλά φέτος είναι μια άλλη ιστορία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ καλή ομάδα, αλλά δουλεύουμε για να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να φτάσουμε στο στόχο μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα