Αφιέρωμα στον Ηλ. Καζάν

Τιμή στον συγγραφέα και σκηνοθέτη Ηλία Καζάν θα αποτίσει το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου.

Η ταινία «Αμέρικα Αμέρικα» που του χάρισε το Όσκαρ θα προβληθεί στις 7 Ιουνίου.

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι

που θα προβάλουμε αυτό το επικό αριστούργημα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την πρώτη προβολή του, για να τη δει μια γενιά που δεν είχε τη χαρά να το ζήσει στον κινηματογράφο», δήλωσε η Έρση Ντάνου, καλλιτεχνική διευθύντρια και συνιδρύτρια του Φεστιβάλ και πρόσθεσε «ήταν ένα όνειρο για μας να τιμήσουμε το έργο του Καζάν, και τώρα φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή».

Το φετινό φεστιβάλ παρουσιάζεται στο Writers Guild Theater του Μπέβερλι Χιλς. Το Φεστιβάλ θα ανοίξει με το δράμα του Σπύρου Σταθουλόπουλου,« Μετέωρα », που έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου και θα κλείσει με το ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Μίσιγκαν: Κακουχίες και Ομορφιές».

Η θεματολογία του Φεστιβάλ εστιάζει φέτος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κινηματογράφος στη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

«Οι κινηματογραφιστές έχουν ανταποκριθεί δυναμικά με τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και αρχών», δήλωσε ο Αριστοτέλης Κατωπόδης, διευθυντής προγράμματος του LAGFF και πρόσθεσε πως «υψώνουν τη φωνή τους και να ρίχνουν φως σε σημαντικά ζητήματα, με θυμό, πάθος ακόμη και με χιούμορ».

Περισσότερες από 30 ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους που εκπροσωπούν την ελληνική διασπορά σε πάνω από 11 χώρες θα προβληθούν κατά τη φετινή διοργάνωση.

Ακόμη μια βραβευμένη ταινία, το θρίλερ του Θάνου Αναστόπουλου «Η κόρη» θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στο φεστιβάλ, μαζί με την ταινία «Boy Eating the Bird's Food» του Έκτορα Λυγίζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα