Στις 12 Φεβρουαρίου η δίκη

Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν απο λίγο οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που πήραν αναβολή για τις 12 Φεβρουαρίου με την κατηγορία για παράνομη παραμονή σε δημόσια υπηρεσία σχετικά με τη χθεσινή κατάληψη στο γραφείο του υπουργού εργασίας. Ταυτόχρονα η εισαγγελία διέταξε έρευνα κατά αγνώστων για το αν υπήρξαν φθορές. «Δεν κάνουμε πίσω θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά και πιο μαχητικά τον αγώνα», δήλωσε ο Γιώργος Πέρρος, ένας εκ των συλληφθέντων και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου μετέβη νωρίτερα η Αλέκα Παπαρήγα. Έκανε -μεταξύ άλλων- λόγο για πολιτικό θέμα και για προμήνυμα της κυβέρνησης για νέα σκληρότερα μέτρα.

Η αντιπαράθεση για το θέμα της κατάληψης μεταφέρθηκε και στο κοινοβούλιο. «Βιάστηκε η αλήθεια από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ», είπε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης ο οποίος μίλησε για οργανωμένη επίθεση στο γραφείο του.

O κ. Βρούτσης απαντώντας στο χθεσινό αίτημα της Αλέκας Παπαρήγα να δώσει το βίντεο στη δημοσιότητα , ανέφερε: «εμείς δεν έχουμε τέτοιο βίντεο. Υπάρχει όμως βίντεο και φωτογράφος από την ομάδα κρούσης που εισέβαλε στο γραφείο μου». Τέλος, αναρωτήθηκε αν την επιταγή για τις καταστροφές δημόσιας περιουσίας που έγιναν πρέπει να τη στείλει στο ΠΑΜΕ ή στο ΚΚΕ.

Για ωμά ψέματα και οργανωμένη προβοκάτσια που στερείται καλής σκηνοθεσίας κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης .

Ο Δήμητρης Παπαδημούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεταξύ άλλων, τον κ. Βρούτση τον έχουν βάλει να κάνει τη βρώμικη δουλειά και με τρόπους που μοιρίζουν άσχημα.

Και ο συνδικαλισμός θα πρέπει να βρει άλλες μορφές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης χωρίς καταλήψεις δρόμων και κτιρίων και η πολιτεία πρέπει να δίνει μαθήματα δημοκρατίας και να εξαντλεί τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, δήλωσε στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα