Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μητροπολίτες

Επιβεβαιώθηκε προ ολίγου η πληροφορία που ανέφερε νωρίτερα η γαλλική θρησκευτική οργάνωση Εβρ ντ' Οριάν ότι απελευθερώθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος Γιαζίγκι, αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας, και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες, ενώ επέστρεφαν οδικώς από την τουρκο-συριακή μεθόριο. Πηγές της Συρορθόδοξης Εκκλησίας και το συριακό υπουργείο θρησκευμάτων υποστήριξαν ότι οι απαγωγείς ήσαν «Τσετσένοι τζιχαντιστές», οι οποίοι και σκότωσαν τον οδηγό των δύο επισκόπων.

Η οργάνωση Εβρ ντ΄Οριάν, έργο της οποίας είναι να βοηθά τις Εκκλησίες

της Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χαιρέτισε την απελευθέρωση των δύο επισκόπων «όμως υπενθυμίζει στις διεθνείς αρχές ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να απελευθερωθούν δύο ιερείς (ένας ελληνορθόδοξος και ένας Αρμένιος καθολικός) οι οποίοι κρατούνται όμηροι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες».

Η απαγωγή προκάλεσε διεθνή αίσθηση, με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και πολιτικές αρχές από όλο τον κόσμο να ζητούν την απελευθέρωση των απαχθέντων, ενώ εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Πατριαρχείο Μόσχας καλώντας τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές.

Την ίδια ώρα, τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε σήμερα το ΝΑΤΟ για την πιθανή χρήση χημικών όπλων στη Συρία, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι τέτοιου είδους όπλα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί εναντίον των ανταρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα