Αμπνταλά: Ένα τεράστιο βήμα για την Παλαιστίνη

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ δήλωσε σήμερα ότι η παραχώρηση στην Παλαιστίνη του καθεστώτος του παρατηρητή στον ΟΗΕ είναι "ένα σημαντικό βήμα προς την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους", σύμφωνα με την ανακοίνωση του βασιλικού μεγάρου.

Κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Αμάν, ο βασιλιάς "συνεχάρη τον Πρόεδρο (Μαχμούντ) Αμπάς και τον αδελφό παλαιστινιακό λαό", εκτιμώντας ότι η παραχώρηση την Πέμπτη στην Παλαιστίνη από τον ΟΗΕτου καθεστώτος του κράτους παρατηρητή

ήταν ένα "ιστορικό επίτευγμα".

Ο μονάρχης θεωρεί "αυτό το στρατηγικό επίτευγμα" ως "ένα σημαντικό βήμαπρος την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κυρίαρχου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους και προς την εξασφάλιση από τον παλαιστινιακό λαότων νόμιμων δικαιωμάτων του".

Οι δύο άνδρες "καταδίκασαν σθεναράτην απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική του εποικισμού", αναφερόμενοι προφανώς στην ανακοίνωση της ισραηλινής κυβέρνησης για την κατασκευή 3.000 επιπλέον κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Θεωρούν ότι αυτού του είδους η απόφαση "υπονόμευσε τις προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή", προσθέτει η ίδια πηγή .

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας και ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους που αφορά "τα επόμενα βήματα για την αναζωογόνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας μέσω της επανάληψης των διαπραγματεύσεων μεταξύΠαλαιστινίων και Ισραηλινών".

Ο Αμπντάλα ΙΙ εκτίμησε επίσης ότι η δημιουργία ενός κράτους απαιτεί από τους Παλαιστίνιους να ενώσουν τις γραμμές τους.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος έφτασε το Σάββατο στο Αμάν, κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, και πέρασε εκεί τη νύχτα πριν από την επιστροφή στη Ραμάλα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα