To Twitter «έκαψε» τον Μεντβέντεφ

Ακολουθώντας τις εκλογές με την αμφισβητούμενη νίκη του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, του Προέδρου Πούτιν, οι ταραχές και οι διαμαρτυρίες από την αντιπολίτευση έχουν οδηγήσει αρκετό κόσμο στον δρόμο και στα κελιά της φυλακής αλλά και τους bloggers να κάνουν τη δική τους διαδικτυακή αντίσταση.

Ένας από τους bloggers, ο Alexei Navaly φυλακίστηκε για 15 μέρες, εξαιτίας των blog

posts του εναντίον της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Μέσα από τον λογαριασμό twitter ενός βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, βγήκε το εξής «τιτίβισμα»: «Σήμερα φάνηκε πως αν κάποιος γράφει σε ένα blog «κόμμα από απατεώνες και κλέφτες» είναι ένα ηλίθιο πρόβατο». Το συγκεκριμένο tweet εξέφραζε την ικανοποίηση για την απόφαση φυλάκισης του ακτιβιστή.

Το tweet έγινε retweet από τον λογαριασμό του προέδρου Μεντβέντεφ, ο οποίος περηφανεύεται για τους περισσότερους από 740000 followers του ρωσόφωνου λογαριασμού του.

Με το retweet ξεσηκώθηκε σάλος από τους followers και αρκετοί κατόρθωσαν να πάρουν screen shot από το retweet πριν αυτό διαγραφεί από τον λογαριασμό του Ρώσου προέδρου. Αμέσως μετά την διαγραφή, η προεδρία προχώρησε σε μία λιτή ανακοίνωση που έλεγε πως υπεύθυνος γι αυτό το ατύχημα ήταν ένας IT που έκανε το retweet κατά λάθος, κατά την διάρκεια αλλαγής του password του συγκεκριμένου λογαριασμού.

Φυσικά κανείς δεν το πίστεψε και πολλοί bloggers υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο retweet αποτυπώνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η προεδρία της Ρωσίας την υπόθεση των διαμαρτυριών.

http://www.digitallife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα