To ISIS πίσω από τις επιθέσεις στην Υεμένη

Ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη ανέλαβε με ανακοίνωση που ανήρτησε στο Διαδίκτυο την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στην πρωτεύουσα Σαναά που σκότωσαν τουλάχιστον 31 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους νωρίτερα σήμερα.

«Οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη, σε ένα κύμα στρατιωτικών επιχειρήσεων σε εκδίκηση για τους Μουσουλμάνους ενάντια στους αποστάτες Χούτι πυροδότησαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους σε αυτοκίνητα, κοντά στα κέντρα των
αποστατών Χούτι», ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα στη Σαναά σε πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμενών και της κατοικίας ενός αξιωματούχου των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκαν με στόχο πιστούς σε τεμένη και ένα τρίτο έξω από την κατοικία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Χούτι, του Σάλεχ αλ Σάμαντ. Δύο ακόμη βόμβες εξερράγησαν έξω από ακόμα δύο τεμένη την ώρα της βραδινής προσευχής, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα